Raplas tegutsevad öösiti alatud tomativargad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatitaim. Pilt on illustreeriv.
Tomatitaim. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rapla linnas Viljandi maantee veerel asuva eramaja kasvuhoonest varastati ööl vastu 11. juulit 23 tomatitaime.

Taimede omanikule Elvele vaatas hommikul kasvuhoonest vastu tühi plats, kirjutab ajaleht Raplamaa Sõnumid.

Öösiti patrulliva kohaliku G4S töötaja sõnul istutati Viljandi maantee ääres asuva teise maja hoovis samal ööl taimi kasvuhoonesse. Tomatitaimede varguse ohvriks langenud Elve võttis öiste istutajatega ühendust, kuid sealt väideti, et taimed on nende endi soetatud.

Taimede omanikule ei andnud vastus rahu ning läks värskelt istutatud taimi vaatama. Taimed olid närtsinud, kuid seda, et need algselt tema enda kasvuhoones kasvasid, veendus naine küll. Nimelt oli Elve tomatitaimede külge sidunud nöörid, mida vargad ära võtma ei vaevunud.

Kuigi pererahvas väitis, et ostis taimed ise, lubasid nad lõpuks kogu kahju kompenseerida. Jutuks see jäigi, sest nüüd ei anna neist enam keegi näole.

Politseisse pöördumisel naine mõtet ei näe, sest kahju polevat nii suur. Samuti ei ole ta veendunud, et suudaks leida piisavalt tõendeid.

Elve teada ei olnud ta sugugi ainuke varguse ohver – tomatitaimi kadus veel paari inimese aiast.

Rapla konstaablijaoskonna piirkonnavanema Elle Tikki sõnul võib avalduse politseile teha põhimõtteliselt iga asja peale.

«Selles konkreetses olukorras tekib küsimus, kuidas tõestada, et tegemist on just selle naise taimedega. Kui tal on konkreetsed tõestused ja seletused, et just need on tema taimed, siis võib muidugi avalduse teha, aga üldiselt on siiski raske selliseid asju tõestada,» ei jätnud ta kannatanutele kuigipalju lootust hüvitust saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles