Video: kui vargakindel on kallis robotniiduk?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi robotniiduk on kallis, ei peaks ta Bestyard esindaja Marko Ljahi kinnitusel vargaid huvitama, sest see lukustab end ära ja uuesti tööle saab alles õiget PIN-koodi sisestades.

«Kui ma võtan töötava masina sülle, siis üheksa sekundit pärast maast tõstmist hakkab masin karjuma ja seda saab elustada ainult PIN-koodiga,» rääkis Honda esindaja Margus Mustonen. Ta lisas, et ilma laadimisjaamata pole Miimoga midagi peale hakata. «EMEXisse vanametalliks viia pole ka mõtet, seal on kolm elektrimootorit, kaks emaplaati, natukene  ratastel metalli, korpus on valuplastmassist,» rääkis mees. «Ainukene mis seal on, on vargapoistele väike adrenaliinilaks, et tegin selle ära,» lisas ta. Honda Miimosid on Eestis müüdud paar aastat ja siiani pole veel ühtegi masinat varastatud.

«Varastamise kohta on meil positiivne statistika, 500 müüdud masinast on kõndima läinud kaks,» rääkis Husqvarna robotniidukeid müüva Saestuudio tegevjuht Tarmo Ojamäe. Ta selgitas, et kõik robotniidukid on rahvusvahelises andmebaasis sees ja varastatud masin satub kohe n-ö musta nimekirja. «Need kaks ei ole välja tulnud, ilmselt sai selgeks, et neid ei ole võimalik kasutada,» tõdes mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles