Lugeja küsib: mida saab üksikisik teha korteriühistu otsuse vastu?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Foto on illustreeriv.
Kortermaja. Foto on illustreeriv. Foto: Erik Prozes

Tarbija24 toimetusega võttis ühendust Mustamäe kortermaja elanik, kes küsib, mida saab korteriomanik teha ühistu otsuse vastu, millega vähemus ei nõustu.

«Meie korteriühistu võttis vastu otsuse, et kogu maja küttesüsteem vahetatakse välja. Korterites on korralikud malmradiaatorid ja mina isiklikult ei tahaks enda omadest loobuda plekkradiaatorite vastu. Olen uurinud, kas mõttekam ei oleks süsteemi renoveerida ning toimivad osad taastada, aga ühistus oldi teist meelt ja renoveerimise idee lükati kõrvale. Kas üksikisikuna saab üldse midagi ette võtta, et panna korteriühistut mõtlema alternatiividele?» küsib lugeja.

Vastab Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Korteriühistu üldkoosoleku otsused võetaks vastu koosolekul osalejate enamuse poolt ja nad kuuluvad täitmiseks kõigile ühistu liikmetele. Kohtus saab otsust vaidlustada, kes esitas koosoleku käigus eriarvamuse või ei osalenud sellel. Vastavalt mittetulundusühingu seadusele ja põhikirjale saab nõuda erakorralise koosoleku kokkukutsumist antud otsuse muutmiseks või tühistamiseks.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles