Lugeja küsib: kas korteriühistu võib keelata maja ees parkimise?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskoha leidmine võib võtta aega.
Parkimiskoha leidmine võib võtta aega. Foto: Karli Saul/SCANPIX

«Soovin uurida, kas korteriühistul on õigus lubada kortermaja ees parkida ainult omanikel ja keelata seal parkimine kõigil teistel?» uuris lugeja.

«Me oleme korteris üürnikud ja meil keelati ära maja ees parkimine. Samuti on keelatud maja ees parkimine aastakümneid majas elanud inimestel, sest korter on vanaema nimel, aga auto on noorema põlvkonna nimel. Mis siis, et elatakse samas korteris. Väidetavalt olevat see korteriühistu koosoleku otsus,» kirjutas lugeja. 

Mulle tundub selline keeld minu kui korteris elava inimese õiguste rikkumisena. Tegelikult tundub see ka korteri omanike õiguste rikkumisena. Kas tõesti saab omanikult võtta ära õiguse otsustada ise, kas ta täna lubab oma emal või lapselapsel maja eest parkida, kui omanik ise selleks ajaks mujale oma auto pargib? Ühesõnaga, kas selline otsus ei ole mitte õigustühine, kuna rikub erinevate osapoolte õigusi?» küsis murelik lugeja veel. 

Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Parkimist saab keelata vastavate liiklusmärkidega. Kõiki omanikke tuleb võrdselt kohelda, see tähendab, et iga korteriomanikul on õigus saada vastav parkimiskaart või mingi muu parkimist lubav dokument. Antud probleemiga peaks tegelema omanik ja tal on ka õigus otsus kohtus vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles