Kui palju vett peaks trennis jooma?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vett tuleb tarbida mõõdukalt.
Vett tuleb tarbida mõõdukalt. Foto: SCANPIX

Tagasihoidlik klaasitäis vett ei kõla just kõige traditsioonilisema treeningueelse rutiinina, kuigi keha vedelikuga varustamine on väga oluline.

Spordimeditsiini ajakirjas Sports Medicine avaldatud uuringus leiti, et kui kehas pole piisavas koguses vett, vähenevad treeningu vältel järjepidevalt võhm (kuni 2 protsenti), jõunäitajad (kuni 3 protsenti) ja vastupidavus kõrge intensiivsusega harjutuste sooritamisel (kuni 10 protsenti), kirjutab Men’s Health.

Rusikareegel on juua 250 milliliitrit vett 30 minutit enne jõusaali minekut, et musklid n-ö täisvõimsusel tööle saada. Seejärel tuleks tarbida treeningu algusest kuni 30 minutit enne trenni lõppu pool liitrit vett. Seda, kui tihedalt juua, on juba iga inimese enesetunde küsimus, aga 500 milliliitrit tunniajase treeningu kohta on soovitav kogus,» ütleb toitumisnõustaja Jo Scott-Dalgleish.

Pärast 90minutilist mõõdukat treeningut ei piisa enam ainult veest. Selleks hetkel on keha suhkruvarud otsakorral ja tuleks hakata keha varustama elektrolüütide-rikka spordijoogiga. Vastupidavusalade puhul on mineraalidega keha varustamine eriti oluline, kuigi ka liigne veetarbimine pole tervisele kahjulik. See võib anda hoopis vastupidiseid tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles