Kuus lihtsat lahendust, kuidas jalad haisuvabaks saada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treening. Jalad. Pilt on illustreeriv.
Treening. Jalad. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Suviselt kuumad temperatuurid panevad jalad higistama tavalisest rohkem, kuid kasulike nippe rakendades võib probleemile lihtsasti leevendust saada.

Bakterid, mis elavad inimese nahal ja jalanõude sees, toituvad higist, tekitades sellega happelist jääkainet, selgitas Jaapani teadlaste läbiviidud uuring. Tegemist on täiesti tavapärase protsessiga, millele õnneks saab ka vastu võidelda bakterite kogust vähendades, luues neile kuivema elukeskkonna, kirjutab ajakiri Men's Health.

ABIKS JALGADELE

Hoia jalgu soolvees

Sool lisab nahale niisutust ja vähendab bakterite kogust naha pinnal. Lahusta vannivette või suuremasse kaussi meresoola, hoia jalgu vees kuni 20 minutit. Tee seda iga päev ja nii kaks nädalat järjest.

Lisa vette äädikat

Kui tahad bakterite elukeskkonna veel eriti ebameeldivaks muuta, lisa vette ka äädikat. Äädikas kuivatab nahka, mistõttu bakter jääb nälga. Sega üks osa äädikat kahe osa veega kausis või vannis. Hoia jalgu vees 30 minutit nädal aega järjest iga päev.

Kutsu oma jalad tassikesele teele

Tees sisalduv hape aitab sulgeda nahapoore, vähendades sellega naha pinnalt erituva vedeliku kogust. Tee toimib nagu naturaalne antibiootikum, tappes jalgadel elavad bakterid. Lisa kaks musta tee kotti 0,6 liitri vee kohta 15 minutiks. Lisa kaks liitrit külma vett ning vala leotis vanni või suurde kaussi. Hoia jalgu vees 30 minutit kord päevas nädal aega järjest.

ABIKS JALANÕUDELE

Vali õiged sokid

Nailon kogub endasse niiskust kogu jala pinnalt, puuvill seevastu laseb jalal hingata. Kui jalad kipuvad keskmisest rohkem higistama, tasub kaasas kanda ka üht varupaari sokke, et vajadusel jalad loputada ja puhtad sokid päeva teiseks pooleks jalga tõmmata.

Kasuta jalaspreid

Kui lemmikpaar jalanõusid haiseb eemalepeletavalt, ei tasu neid veel minema visata. Alkoholi sisaldav desinfitseeriv jalasprei on parim lahendus vanad jalanõud ära puhastada ja bakterite vohamisest päästa. Kõigepealt tuleks spreid lasta kogu jalanõu sisemusse, seejärel pihustada üle puhtad sokid ja jätta need jalanõudesse ööseks. Nii saavad jalanõud puhtaks ega lõhna eemalepeletavalt.

Maisitärklis

Tegelikkuses pole vajadust kallite jaladeodorantide järele. Kasuta maisitärklist – pudista seda jalanõu põhja, et see niiskuse endasse imeks. Selle puhul ei pea ootama ka, millal ta mõjuma hakkab. Tõmba maisitärklist täis jalanõud jalga – ebameeldivatest lõhnadest hoiab see su jalad terve päeva puhtana.

 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles