Vaata pilte: Kahvliahvi Metsakohvik pakkus hõrke elamusi

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 26. juulil, Soomaa laante vahel aset leidnud pisifestivalil Kahvliahvi Metsakohvik valitses imeliselt helge meeleolu ja külalised suundusid koduteele mitmete metsamaagiliste elamuste võrra rikkamana.

Peresõbralikul sündmusel said kokku eksperimentaalne muusika, hoogne toidukunst, ürgselt kaunis metsamaastik, hõrgult jahutavad rabalaukad, õnnelike laste kilked ja isegi kobraste sabaplaksatused.

«Unistame, et juhtuks midagi erilist, ilusat ja tavatut, mis rebiks meid hetkeks eemale tavapärastelt radadelt,» ütles sündmust külastanud Tallinn Music Weeki peakorraldaja Helen Sildna. «Kahvliahvi Metsakohvikus juhtuski midagi täiesti erilist - loodus, rabajärved, muusika, head inimesed, Toomas Läätse hõrgud söögid, parim kohv kohvik Kokomolt – ja see kõik veel sätituna visuaalsesse ilu-harmooniasse Hannes Praksi poolt. Parem ja toredam ei saagi olla, oli oivaline päev, mis jääb pikaks ajaks meelde.»

«Seda sündmust on oodanud need, kellele suured ja rahvarohked üritused enam ei istu,» kommenteeris Kahvliahvi Metsakohviku raames avantüürkohvikut pidanud kohviku Diip peakokk Toomas Lääts. «Metsateema oma maitsetes, meeleoludes ja värvides on olnud mulle väga inspireeriv, ajutise kohviku tegemine oli mõnes mõttes ränk töö, aga samas ka imeline puhkus.»

Kahvliahvi Metsakohvik sai teoks tänu oma sõpradele E-Lux, RMK, Vestman, Selver, Nautimus, Uuskasutuskeskus ja nutika kokkaja pood Apelsin. Korraldajad tänavad abi eest ka Viljandimaa talunikke, Tipu Looduskooli, Mardu Stuudiot, Karuskose talu, Santa Mariat ja toredaid vabatahtlikke.

Metsakohviku raames toimus juba kolmandat aastat ka Kahvliahvi kokakool, kus metsast inspireeritud tunde andsid Nami-Nami toidublogi perenaine Pille Petersoo koos oma täditütre, Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» autori Ingrid Peegiga; La Muu kohviku peakokk Maru ning Eesti-Rootsi rändkokk Elias Melin. Aset leidis ka toidudisaini töötuba, kus sündis animaatori Kristjan Holmi juhtimisel söödavaid komponente sisaldav animatsioon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles