Kasulikke nippe, mis muudavad kokkamise palju lihtsamaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust.
Juust. Foto: SCANPIX

Mõned tüütud toiduvalmistamisega seotud tegemised võtavad vahel üldse isu käed toiduseks teha.

Lihtsad soovitused, kuidas köögikunstile loominguliselt läheneda, võivad aga edaspidi suureks abiks olla, kirjutab news.com.au.

Riivi külmunud võid

Tehes kooki, mille retseptis on kirjas, et või ja suhkur tuleb kreemjaks segada, võib sageli juhtuda, et või jäi varem külmkapist välja võtmata. Kõva võitüki võib lõigata väiksemateks tükkideks või siis riivida. Nii sulab või kiiremini ära ja edasine miksri kasutamine pole mingi probleem.

Tee lusikas õliseks enne mee ja siirupi mõõtmist

Kui meepurgist läheb tarvis vaid tee- või supilusikat ning sa tead, et mett on tülikas nii mõõta, sest see venib ja teeb kõik kohad kleepuvaks, tuleks lusikat enne õlitada. Proovi järele!

Sulatatud vahukomm muffini suhkruglasuuri asemel

Suhkruglasuuri tegemine võib mõnikord tunduda väga tülika protsessina. Mitu kaussi, visplite pesemine, et neid jälle kasutada ning seejärel iga muffini peale eraldi glasuuri tilgutamine. Palju lihtsam on panna vahukomm muffini peale ja see ära sulatada. Kui tunned, et oled laisk, proovi järele.

Kasuta dušimütsi toidu katmisel

Väga käepärane vahend toidukausi katmisel enne külmkappi asetamist on tõmmata selle peale puhas ja kasutamata dušimüts.

Kasuta joogkõrt maasikate puhastamiseks

See on imelihtne trikk ja töötab alati. Võta joogikõrs ja suru see maasika teravamast tipust sisse ja teisest otsast välja. Kõrre otsa jääb maasika roheline tups.

Et sibulad ja küüslauk hallitama ei läheks...

Pruun paberkott, mille sisse on tehtud augud, hoiab küüslaugu või sibula kauem värskena.

Vahustatud piim

Vahustatud piima jaoks on tarvis vaid kannu ja kaant. Pane piim kannu, loksuta tugevalt läbi ja pane mikrolaineahju 30 sekundiks. Ongi vahutav piim valmis.

Kasuta hambaniiti pehme juustu lõikamisel

See on ju tüütu, kuidas pehmemad juustud noa külge kleepuma kipuvad. Võib ju kulutada raha «juustu nöörile», kuid see on mõnes mõttes raha raiskamine. Sama töö teeb ära jupp hambaniiti.

Kuidas küpsetuspaber ümmarguse vormi jaoks sobivaks saada?

Selleks on hea trikk. Võta tükk küpsetuspaberit, mille ääred ulatuksid üle ümmarguse vormi põhja. Voldi paber pooleks, siis veel kord pooleks ning veel üks kord, et moodustuks piklik kolmnurk. Aseta kolmnurga tipp vormi põhja keskele, äärest ülejääv osa lõika ümaralt ära. Nüüd võid volditud paberi lahti harutada – ja paber on ideaalselt ümmargune. Vaata videost, kuidas see täpsemalt käib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles