Lugeja kiri: vanemad, mis teil arus on!

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri kauplustesse ülesriputatud plakat näitab, kuidas on turvaline last ostukärus hoida.
Selveri kauplustesse ülesriputatud plakat näitab, kuidas on turvaline last ostukärus hoida. Foto: Selver

Kuigi laste sõidutamise ohtlikkusest poeostukärudes on palju räägitud, võib ikka ja jälle seda poodides näha. Ostukäru kitsasse vahesse pressitud väikelaps aga ärgitas ühte lugejat Tarbija24 poole pöörduma.

Nägin hiljuti Läänemere Selveris pealt, kuidas üks ema oli pannud väikelapse püsti seisma ostukärusse ja mitte selle suurde ossa, vaid väiksesse vahesse, mis asub käru eesosas. Üks valeliigutus ja laps oleks võinud kukkudes rängalt viga saada.

Kuna ema ostjate märkusele, et selline asi on ohtlik, ei reageerinud, siis pöördusin poetöötaja poole, et vanemat korrale kutsuda. Poemüüja kinnitusel nemad märkust teha ei tohi, sest tavaliselt lähevad vanemad siis vahetusevanema juurde ja õigustavad ennast sellega, et lastel on ka inimõigused või et tegemist on vabakasvatusega. Lihttöötaja saab aga ülemuselt lihtsalt noomida.

Tema soovitas otsida üles mõni turvatöötaja. Turvameestel on õigus teha vanematele märkus laste ostukärusse panemise pärast, kuid samas ei pruugi nad kõiki selliseid juhtumeid märgata.

Kui lapsega ostukeskuses õnnetus juhtub, siis peab keskus kutsuma meditsiiniabi. Ei saa välistada, et lõpuks jäävad ostukeskuse töötajad juhtunus süüdi, mitte aga vanem, kes ise lapse ohtu seadis. Ma lihtsalt ei saa aru, vanemad, mis teil arus on, kui oma lapsi niiviisi ohtu seate. Seda enam, et isegi poekärudel on kirjad väljas - laste selline sõidutamine on ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles