Rämpsposti minevad arved tekitavad pahameelt

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvete maksmisega tuleb olla hoolikas.
Arvete maksmisega tuleb olla hoolikas. Foto: Panther Media

Toimetusele kirjutas Tele2 klient, kes on pidanud mitu korda spämmikausta läinud arvete tõttu telefoni taasavamise eest tasuma. 

«Olen Tele2 klient, kellele saadetakse arved meilile. Nüüdseks on mul kaks korda arve spämmikausta läinud. Ma saan aru Tele2st, et nad ei saa selle eest vastutada, mis kausta mu kiri läheb, aga heidaksin ette, et mind ei ole teavitatud, et selline asi võib juhtuda,» kurtis lugeja. 

Kui lugeja Tele2 klienditeenindusse helistas, ei tulnud see klienditeenindajale uudisena ning öeldi, et sama probleem on teistel varemgi olnud. «Mulle öeldi, et oleksin pidanud ise sealt kaustast oma arvet otsima,» rääkis toimetuse poole pöördunud lugeja.

«Lugesin lepingust, et peaks olema nii, et kui ei ole arvet maksnud, tuleb selle kohta 14 päeva jooksul SMSina teavitus. Sõnumit aga ei tulnud kummalgi korral. Mulle jääb mõistmatuks, miks Tele2 ei teavita probleemist, et spämmifilter sööb kirjad ära, kui tegemist on laialdasema probleemiga kui ainult mul,» ütles nördinud lugeja.

Tema sõnul pani Tele2 tema telefoni päevapealt kinni. Taasavamine maksis kliendile aga 1,60 eurot. «Küsimus on ju eelkõige kliendisõbralikkuses ning teavitamises. Ma tean, et ma võiksin ka arve iseteeninduse kaudu saada, aga arve meilile tellimine on mu enda valik,» selgitas lugeja, kelle arvates võiksid kõik arve väljastamise kanalid toimida.

«Ma saan aru, et töö ajal ma vaataksin meili ja spämmikausta, aga suvel ei vaata ju nii tihti. Päeva peale pannakse telefon kinni, aga sõitsin ära maale, kus polnud võimalust internetti minna. Kui aga klienditeenindusse helistades oma muret kurtsin, öeldi: aga makse siis ära!» lisas ta veel.

Lugeja sõnul on tegu eelkõige küsimusega vastutuses: kas klient või ettevõte võiks olla hoolikam, aga Tele2 võiks klientidele ikkagi hoiatuse saata.

Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt ütles, et kuna tal kliendi nime ega numbrit pole, ei saa konkreetselt vaadata, mis arve või sõnumitega juhtus.

«Tele2 teeb endast kõik, et vältida arvete sattumist nn spämmikausta. Kui mõne kliendi e-kirjade postkast on seadistatud väga tugeva masspostituse vastase filtriga, siis me ei saa sada protsenti garanteerida, et ükski arve rämpsposti ei satu ning selleks peab inimene ise oma seadistust muutma,» selgitas Saarvelt.

Tema sõnul saab inimene alati Tele2lt meeldetuletussõnumi, kui kliendil jääb arve õigeks tähtajaks tasumata. «On üliharv juhus kui see sõnum kliendini ei jõua. Tasu 1,60 numbri taasavamiseks on kehtestatud selleks, et võimalikult vähesed telefoninumbrid piiranguteni jõuaks,» märkis ta.

«Kui tegemist on olnud siinkohal Tele2 poolse eksimusega, siis kindlasti kompenseerime kliendile antud kulu. Selleks palume täpsemaks asjaolude väljaselgitamiseks inimesel meiega ühendust võtta,» ütles pressiesindaja.

Tema sõnul teeb Tele2 omalt poolt võimaliku, et tellitud arved jõuaksid e-postkasti või siis paberkujul postkasti. «Arve on alati dubleeritud ka Tele2 iseteeninduses ja julgustan inimesi seda võimalust kasutama,» lisas Saarvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles