Maire Aunaste kirbuturg laiendab haaret

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste pühapäevasaates «Tõuse ja sära».
Maire Aunaste pühapäevasaates «Tõuse ja sära». Foto: Jelena Rudi

Pikalt kirbuturgusid vedanud Maire Aunaste läheb oma ettevõtmisega nüüd ka Kesk-Eestisse, Põltsamaale.

Kolmapäeval, 6. augustil läheb teleajakirjanik Maire Aunaste Põltsamaale, et päevastel tundidel kirbuturu korraldamist Carl Schmidti Maja ja Hullava Naise Pubi ümbruses aidata ning õhtul Carl Schmidti Maja restoranis Vana Ameerika muusikaõhtut juhtida, kirjutab ajaleht Vooremaa.

Maire Aunaste märkis, et koostöös Carl Schmidti Maja perenaise Ülle Saksniiduga tekkis esmalt mõte sealses restoranis Vana Ameerika muusikaõhtu läbi viia.

«Tegin Vikerraadios seitse aastat seda muusikat tutvustavat saadet. Soov sellest edasi rääkida püsis ja suheldes Facebook’is Ülle Saksniiduga selgus, et sobiv paik on Põltsamaa. Kui aga Carl Schmidti Maja vaatamas käisin, siis nägin, et selle ees on igati sobiv parkla kirbuturu korraldamiseks. Kasuks tuleb ka hoone asukoht keset Põltsamaad,» ütles Aunaste.

«Kindlasti on paljudel majapidamistarbeid ja muudki taaskasutatud kaupa, mida tuua kirbuturule. Mõned asjad võtan siia ka ise kaasa,» lisas ta.

«Müüjate arvu kirbuturul on veel vara öelda. Registreerimine käib ja samas pole see ka kohustuslik. Tuleb vaid asjad pakkida ja müüma tulla. Müügikohad on tasuta. Muidugi ootame ostjaid ka,» lausus Carl Schmidti Maja perenaine Ülle Saksniit.

Ettevõtja sõnul on kirbuturule lubatud tuua ka kaupu Soomest. «See oleks väga tore. Soomes on ju mõneti teistsugused kaubad kui Eestis. Mulle meeldivad näiteks seal valmistatud keraamika, vanaaegsed pildid, õlasallid, laudlinad,» ütles ettevõtja.

«Maire Aunastega päeva organiseerimist on soodustanud asjaolu, et oleme mõlemad sarnase vaimse energia ja huvidega naised, kellele meeldib, et suhtlemises ka vürtsi oleks,» märkis Saksniit.

Kirbuturg kestab Põltsamaal kella 14-18ni. Maire Aunaste sõnul võiksid müüjad aga juba kella üheks kohal olla. Kell kaheksa õhtul algavale Vana Ameerika muusikaõhtule on alanud kohtade broneerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles