Kassidel jääb õhust puudu

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palavates ruumides kiisud ootavad omanikke.
Palavates ruumides kiisud ootavad omanikke. Foto: Pesaleidja

Kasside hoiukodu jagab sotsiaalmeedias kuulutust, kus kurdetakse saunatemperatuurideni kerkinud kuumuse üle ning otsitakse ventilaatoreid, akende ette võrke ja võrkude paigaldajaid.

«Suured lõunapoolsed aknad teevad kassitoast kasvuhoone, kus meie karvakerad õnnetult jahedamaid paiku otsivad,» kirjutas Pesaleidja sotsiaalmeedias. «Nii avame me võimalusel aknaid, laotame tubadesse märgasid rätikuid ja tuulutame tube ventilaatoriga,» oli sinna veel kirjutatud.

Ventilaatoreid on hoiukodu ka ise ostnud ning annetusteks saanud, mistõttu oleks neid vaja veel ainult mõni. «Paarist kõrgest ventilaatorist piisaks. Soovitatavalt jala peal, sest ruumid on meil suured,» ütles Pesaleidja vabatahtlik Katrin Paala.

«Rohkem kui ventilaatorit, on meil vaja akende ette tugevast materjalist õhku läbilaskvaid võrke, et saaksime avatavad aknad täiesti lahti hoida,» rääkis Paala, kelle sõnul saab aknaid hetkel avada vaid ülevalt, sest muidu jookseksid kassid välja.

«Kuna meil on väga suured ja ebastandardsed aknad, pole me leidnud veel kedagi, kes saaks neile sellised aknavõrgud teha,» nentis Paala ning lisas, et võrkude raamid ei tohiks rikkuda ka aknaid, sest tegu on üüripinnaga, millelt välja kolides ei tahaks hoiukodu majale uusi aknaid osta. «Eriti veel arvestades, et need on väga suured, ehk ka üsna kallid,» tõdes ta.

Ventilaatoreid kasutab Pesaleidja kõigis kolmes kasside toas, pesuruumis ning eesruumis, kus toimetavad vabatahtlikud. Hetkel elab Pesaleidja kassitoas 89 kassi ning ka vabatahtlike juures on leidnud elupaiga 150 hiiresööjat. Rohkem infot kasside kohta võib leida Pesaleidja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles