Lugeja küsib: miks Selveri töötajaid pensioniga nöögitakse?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik

«Lugeja Selverist sooviks teada et vaatamata sellele, et töötajad töötavad täistööajaga, ei tule pensionikindlustatu aastakoefitsient kokku 1, vaid on 0,7 või 0,8 - miks?» küsib lugeja.

«Millest see tuleb ja kuidas saaks töötaja saada ühe tööaastaga ikka täis tööaasta. Või on tegemist sellega, et Selveri arvates ei tee töötajad piisavalt tööd? Ja neile ei saa lihtsalt maksta korralikku palka? Kena oleks kui tooksite ära ka konkreetsed palganumbrid, mis peaks olema et saada pensionikindlustatu aastakoefitsiendiks 1,» kirjutab lugeja.

Vastab Selver AS juhatuse liige Kristi Lomp.

Pensionikindlustatu aastakoefitsient kinnitatakse igal aastal 1.aprillil Eesti Vabariigi valitsuse poolt. Antud koefitsient ei sõltu töökoormusest, vaid sotsiaalmaksuga maksustatavast tulust. 2014. aastal on aastakoefitsient 1,0 inimestel, kelle keskmine töötasu 2013. aastal oli 849,65 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles