Jooksmine on rootslannadele sama tähtis kui seks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslannade jaoks on jooksmine sama oluline harrastus nagu seks või koos perega veedetud aeg.
Rootslannade jaoks on jooksmine sama oluline harrastus nagu seks või koos perega veedetud aeg. Foto: SCANPIX

Sportlik harrastus- jooksmine on rootslannadele sama tähtis kui seks või koos perega veedetud aeg, selgus ajakirja iForm küsitlusest.

Küsitlusest selgus, et jooksmine on rootslannade jaoks ülimalt tähtis harrastus. Lõviosa küsitletud naistest väitis, et eelistab jooksmist nii ostlemisele, telerivaatamisele, sõbrannaga kohvitassi taga lobisemisele või emale helistamisele. Vaid töö ehk ametialane karjäär oli rootsi naistele jooksuharrastusest olulisem.

Küsitluses osalenud naiste jaoks oli jooksmine nende elus täpselt sama auväärsel kohal kui seks või koos perega veedetud aeg. Iga kolmanda vastaja meelest oli jooksmine aga isegi paeluvam tegevus kui seksimine.

Ajakirja iForm küsitluses osales 1774 naist vanuses 15-60. «Jooksmine on universaalne meetod end liigutada ja tulemused on näha juba lühikese ajaga,» ütles ajakirja peatoimetaja Karin Lyager Horve.

Enamik vastanutest väitis, et käib jooksmas kolm korda nädalas. Keskmiselt oli jooksuringi pikkus viis kilomeetrit. Peamine jooksmas käimise põhjus oli soov liigsetest kilodest vabaneda.

«29 protsenti küsitluses osalenud naistest ehk peaaegu iga kolmas ütles, et unistab poolmaratoni läbimisest. Meie kaks aastat tagasi tehtud analoogses küsitluses väitis nii iga viies naine,» ütles Lyager Horve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles