Lugeja küsib: miks Maxima tulekahjualarmile ei reageeritud?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alarmile tuleks reageerida.
Alarmile tuleks reageerida. Foto: Toomas Huik

«Tallinna Kullerkupu Maximas läks täna (eile - toim.) umbes tund aega tagasi korduvalt tööle tulekahjualarm. Ostjad ja kaupluse töötajad ei teinud sellest väljagi ja jätkasid oma tegevust. Kuidas peaks aga sellises olukorras õigesti käituma? Pärast Riias juhtunud tragöödiat suhtun sellistesse asjadesse väga tõsiselt,» kirjutas lugeja. 

Vastab Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid.

Käivitunud alarmi põhjuseks oli antud juhul kaupluse grillahjust pärinev aur, selle hajumise viivituse tõttu käivitus alarm mitmekordselt. Turvameeskond kontrollis esmase signaali puhul koheselt alarmi tekkekohas selle põhjust ning veendudes tuleohu puudumises alarm tühistati. Seetõttu puudus ka vajadus hoones olevate inimeste evakueerimiseks.

Suhtume kõikidesse häiresignaalidesse äärmiselt tõsiselt. Vastavalt kaupluste sisekorraeeskirjadele ja seadusandlusele on automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi keskseadme juures tagatud pidev valve. Kauplustes on seadistatud tulekahjusignalisatsioon selliselt, et esmalt kontrollib häire allikat valvemeeskond, kuid järjepanu üle kolme minuti kestva häire korral edastatakse see automaatselt ka päästeameti häirekeskusele, kes sõidab automaatselt väljakutse peale kohale häire põhjust kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles