Liikumispuudega pensionär üritab korteriühistus õiglust jalule seada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud maja. Foto on illustratiivne.
Põlenud maja. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

«Sealaudad on tänapäeval ka rohkem korras,» tõdeb KÜs Sinivoore 7 elav pensionär Leili Uustal, kelle trepikojas mustab lagi nagu Juhan Liivi luuletuses.

Nõgine lagi pärineb ligemale nelja aasta eest toimunud tulekahjust, mille tagajärgi pole ühistu suutnud siiani likvideerida, kirjutab Põhjarannik.

«Elektrikilbist lõid leegid välja ning terve trepikoda oli musta suitsu täis,» meenutab Uustal, kes pääseb pikemalt liikuma vaid tugiraami abil.

Paraku pole eesti luuleklassikat illustreerima paslik lagi selle 80 korteriga maja ainus probleem, märgib ta.

«Ma olen 14 aastat ühistus olnud ja makse maksnud, aga vastu pole siiani midagi saanud. Sealaudad on tänapäeval ka rohkem korras kui see trepikoda, kus mina elan,» sõnab Uustal. 

«Tuul puhub talvel ukse vahelt lund sisse ning temperatuur on sama nagu õues. Ise elame külmas ja tahmas, aga peame hakkama taastama teise trepikoja soojasüsteemi! Kaks juhatuse liiget elavad seal. Kas me peamegi jääma ainult kaasomandi eest maksma ja oma omand lagunegu? Majas tuleb arvestada iga korteriomanikuga, mitte esindada enda ja oma sõprade huve: töid tuleb teha vähempakkumiste teel, mitte nuumata oma maja ärimehi. Tellitud töödel peab olema ka järelkontroll.»

Uustal on ühistu juhatusega tihedas kirjavahetuses. «Keegi peab nende korteriomanike huvide eest ju seisma,» märgib ta, näidates juhatusele adresseeritud pöördumist, millele on alla kirjutanud üle poolte kaugküttel olevate korterite omanikest.

Loe edasi Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles