Tegevused, mida spordiklubis teha ei tohiks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habet ajav mees.
Habet ajav mees. Foto: SCANPIX

Millised kurioossed iseenesest mõistetavate käitumisreeglite vastu eksimised on toimunud spordiklubides Inglismaal, sellest kirjutab ajakiri Forever Sports.
 

Täiskasvanud inimestena püüame ikka olla eeskujulikud ja eneseteadlikud kodanikud, kes mõtlevad, mida teevad. Paraku leidub ka neid, kes seda ei tee. Mõnd inimest lihtsalt ei huvita. Ning mõnikord võib ette tulla, et selliseid käib ka jõusaalis trenni tegemas.

Et pisut maailma parandada – ja mitte eesmärgiga head nalja pakkuda – esitleb ajakiri Forever Sports kümmet tegevust, mida jõusaalis kunagi teha ei tohiks.

Kõik väljatoodud punktid on päriselust ja tulevad teile endilegi tuttavad ette, kui külastate mõnd spordiklubi. Nende vastu eksijad on need samad, keda lihtsalt ei huvita.

1. Ära riietu ebasobivalt

Trennikoti pakkimine näib lihtsa ülesandena. Vaja läheb T-särki, spordipükse, sokke ja spordijalatseid.

Kindlasti ei lähe sul vaja talvesaapaid või teksamaterjalist põlvpüksi. Tegemist pole näidetega fantastika valdkonnast. Meenutage – olete seda jõusaalis isegi näinud.

Loetellu võiks lisada veel ka noored hip-hop-kultuuri viljelejad, kes oma nokamütsist kuidagi loobuda ei taha ja selle ka jõusaali treeninguks pähe jätavad. Või siis hipsterid, kes jalas poolsäärikuga saapaid kannavad.

2. Ära joo ja treeni

Täiesti arusaadav on see, et spordikotti käib ka joogipudel. Vee jaoks. Et kehal oleks enne trenni ja trenni jooksul piisavalt vedelikku. Kuid, mitte alati ei joo trennitegija jõusaalis vett. Tavatud pole aga ka olukorrad, mil ellipsil treenija käte ja jalgade liigutamise vahele kohvi rüüpab või kui jooksulindil joogihoidjas punane Coca-Cola purk ilutseb.

3. Jäta oma telefon riietusruumi kappi

Telefonid on väga toredad, kuid treeningul pole sul seda kindlasti vaja kaasas kanda. Kindlasti pole sul seda tarvis ellipsil või jooksulindil treenides selleks, et Facebookis või WhatsAppis möllata. Ajakiri toob välja kurioosse näite, kus tüdruk jooksulindil telefoni õla ja kõrva vahel hoidis ning jooksmise kõrvalt pikka ja valjuhäälset kõne pidas.

4. Ära unusta end peeglite ette

Oma koduses privaatsfääris – jumala eest – tee peegli ees, misiganes pähe tuleb. Peeglid jõusaalis, mis on mõeldud treenijale tagasiside saamiseks oma harjutuse soorituse kohta, ei ole kindlasti mõeldud enese imetlemiseks. Oma keha välimuses arengut tabades ja korraks peegli ette seisma jäämises mõttega «ma näen ikka päris hea välja» pole midagi halba. Kui see kestab aga pikalt ning imetlusväärsest vormist on asi väga kaugel, on see lubamatu.

5. Aeg, mil patseerid ringi alasti, hoia võimalikult lühike

Okei, on täiesti mõistetav, et pärast treeningut lähed riietusruumi  ja võtad selle tarbeks riided seljast. Ja see on täiesti normaalne. Kuid aeg, mis jääb duši alt väljumiseni ja riidessepaneku vahele, hoia võimalikult lühike. Jõusaali riietusruumis ei tohiks kunagi ringi patseerida selle erinevates osades, samal ajal inimestega rääkides, «vorst ja juurviljad» rippumas nagu oleksid nudistide paketireisil.

6. Personaaltreenerilt ei tasu päris kõike ka kõrva taha panna

Eratreeneriga trenn võib olla vägagi edasiviiv – mõnikord ka väga lõbus. Forever Sportsile kirjutas lugeja, kelle sõnul kasutas ta jooksulinti kui parajasti personaaltreener oma kliendile jõusaalis ringkäiku tegi. Treener tegi millegipärast paar tagurpidi sammu ja kukkus minust järgmisele jooksulindile, kukkudes selili trenni teinud lugeja jooksulindile ning rulludes põrandale.

Teine lugeja kirjutas personaaltreenerist, kes veetis liiga kaua aega jõusaali peegli selleks, et oma juukseid wet-look geeliga sättida. Samal ajal tegi klient harjutusi.

7. Föön on mõeldud karvadele... sinu peas!

Loomulikult kasuta riietusruumi fööni, et saavutada juuksurisalongi värske välimus, enne kui spordiklubist väljud. Juuksed tuleb kuivatada korralikult, muidu võid veel külma saada!

Arusaamatu ja igati ebameeldiv on aga näha kedagi kuivatamas peegli ees oma kaenlaaluseid, varbaid, selga või kubet.

8. Ürita oma suitsulembust taltsutada

Jõusaal, eks? Sa käid seal sellepärast, et oma tervislikku seisukorda parandada, eks? Keskmine inimene veedab jõusaalis keskmiselt ühe tunni. Kui oled totaalne nikotiini sõltlane, võiksid üritada selle aja jooksul enda lembust tagasi hoida.

Kuid mitte kõik ei tule sellega toime. Ajakirja Forever Sports poole pöördunud lugeja teatel nägi ta noort naist, kes bodypumpi trennist hetkeks väljus, suitsu ära tegi ning seejärel tagasi läks.

9. Spordiklubi pole kindlasti koht õrnutsemiseks

Mõnikord teevad paarid trenni koos – ja see on täiesti okei. Nad saavad sedasi teineteist motiveerida, teineteist eesmärkide suunas kihutada jne. Hea pole aga see, kui nad ühissauna olemasolul pärast trenni seal teineteist näppima asuvad. Lugeja Glasgowst nägi oma koduklubis paari teineteisel nägu otsast õgimas. Võtke tuba!

10. Jõusaal pole söökla

Me võime andeks anda palju asju, kaasaarvatud lugejate poolt tulnud kirjeldused sellest, kuidas naised end duširuumis koorivad, epileerivad või saunas oma küüsi lõikavad, aga oma intensiivselt lõhnavat lõunat riietusruumis süüa on täiesti lubamatu.

Ajakirja lugeja Sussexist kirjeldas juhust, kus mees võttis sauna kaasa kanawrapi, mida ta innukalt sööma asus. Saunas viibinud inimesed lahkusid seepeale üksteise järel.

--

Hea Tarbija24 lugeja, anna teada kommentaariumis, milliste kurioossete olukordadega oled ise pidanud spordiklubis silmitsi seisma.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles