Karm tõde sellest, kaua padi kasutuskõlbulik püsib

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padi.
Padi. Foto: SCANPIX

Pea 70 protsenti inimestest peavad mugavat patja olulisimaks teguriks hea une saavutamisel. Viga tuleb aga sisse siis, kui padjaarmastus liiga kaua kestab. Ühe padja eluiga ei tohiks teadlaste soovitusel ületada poolt aastat.

Patju peaks vahetama iga kuue kuu tagant, ütleb uneinstituudi juhataja Robert Oexman. «See on soovitav aeg, kuid kaks aastat on juba kriitiline aeg. Inimesed teavad küll rääkida, kui ebameeldivaks võib pika kasutuseaga madrats muutuda, aga padjad jäävad suurema tähelepanuta,» ütleb ta Huffington Postile.

Patjade puhul pole murekohaks see, et ajaga nende vorm kaob ja need ei paku piisavat tuge kaelale vaid see, mida peidavad nad enda sees.

Padi on ideaalseks koduks bakteriaalsetele elukatele ja ka prügile. Igal õhtul, mil oma näo padjale paned, jätad sinna mustust, õli, surnud naharakke, mis jäävad kõik padja sisemusse. Must padi võib põhjustada nahahaigusi. Ka aknet.

Tolmulestad, kes kuuluvad ämblikute perekonda, armastavad samuti sinu padja sees elada.

Pidev sellise keskkonnaga kokkupuutumine võib põhjustada mitmeid allergiaid. Hingamisteede krooniliste haiguste esinedes peaks pöörduma arsti juurde, et välistada allergia. Kui tuleb välja, et teil on allergia, tasuks oma magamiskoht kriitilise pilguga üle vaadata.

Väljaanne soovitab lisaks regulaarselsele voodipesu pesemisele ja vahetamisele pesta ka tekke ja patju.

Kui lähete aga uut patja ostma, peaks valima sellise, mis toestaks teie kaela nõgusat kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles