Prisma klienti üllatas proovikabiinist nähtav kaamera

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustika Prisma.
Mustika Prisma. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Tallinlanna Liisa sai hiljuti ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui nägi Mustika Prisma proovikabiinis riideid passitades sealsamas läheduses turvakaamerat. Ehkki Prisma kinnitab, et kaamera proovikabiini ei näe, ei julge naine sealt enam riideid osta.

«Kas see on normaalne, et Mustika Prismas piilub turvakaamera rõõmsalt proovikabiini? Ei pea vist mainima, et selle tõttu jäi muidu meeldiv ese ostmata,» pöördus Liisa hiljuti Prisma poole.

Sealt kinnitati talle, et turvakaamerad on suunatud proovikabiini ustele ning sees toimuvast videopilti ei edasta.

«Prisma küll väidab seda, aga minu jaoks on väga ebamugav, kui ilmselgelt on kaameraga võimalik ka proovikabiinis toimuvat jälgida,» jäi Liisa endale kindlaks.

Prisma proovikabiinide läheduses asuvad turvakaamerad on ka varem klientides kahtlusi äratanud. Sestap käis tarbijakaitseamet 2008. aastal ka sarnast kaebust kontrollimas ning veendus, et inimeste privaatsust siiski ei rikuta.

Vaade Prisma proovikabiinist. Allikas: lugeja foto
Vaade Prisma proovikabiinist. Allikas: lugeja foto Foto: Lugeja foto

«Lihtsalt ebameeldiv. Ja üsna kindlalt ma enam Prismast riideid ei osta. Või siis vaatan enne väga hoolega üle, kus kaamerad asuvad,» nentis Liisa.

Prisma turundusjuht Reigo Rahumäe kinnitas veel kord, et nii Mustika keskuse Prismas kui ka teistes Prismades on turvakaamerad suunatud proovikabiini ustele ning proovikabiini sisse näha pole võimalik.

«Kaameratega jälgitakse siiski vaid seda, kui palju ning milliseid asju proovikabiini kaasa võetakse ning kas nendega ka välja tullakse,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles