Viis toitu, mis sisaldavad rohkem C-vitamiini kui apelsin

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole seni tõestatud, et C-vitamiin aitaks ravida külmetust. Kuid tegemist on siiski kasuliku vitamiiniga, mida läheb vaja paljude kehakudede ehituseks nig mis aitab organismil toota kollageeni.

Womenshealthmag.com toob välja viis toitu, mis sisaldavad rohkem C-vitamiini kui üks apelsin (milles on umbes 98 milligrammi seda vitamiini). 

Kollane paprika

See köögivili on rõõmsat värvi, krudisev ja annab väga vähe kaloreid. Vaid pool klaasitäit tükeldatud paprikat annab 155 milligrammi C-vitamiini, samas kui päevane soovituslik kogus on 75 milligrammi.

Papaia 

Vaid pool suurest papaiast sisaldab juba 238 milligrammi C-vitamiini. Lisaks on see puuvili hea A-vitamiini ja kiudainete allikas.

Guaava 

Klaasitäis seda troopilist puuvilja annab 377 milligrammi C-vitamiini. 

Lehtkapsas 

Et lehtkapsast kasutatakse tavaliselt salatis, ei ole kuigi raske süüa seda piisavas koguses, et saada rohkem C-vitamiini, kui on ühes apelsinis. Kahe klaasitäie suurune portsjon annab 150 milligrammi seda antioksüdanti, lisaks ka 684 milligrammi kaaliumit ja ligi 7 grammi kiudaineid. 

Maasikad 

Kui olla aus, siis klaasitäis tükeldatud maasikaid annab umbes sama koguse C-vitamiini nagu keskmise suurusega apelsin. Kuid siiski! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles