Jalgratas, mille saab väänata ümber posti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uutmoodi ratast saab ümber posti painutada. Pildil fragment Mail Online`i artiklist.
Uutmoodi ratast saab ümber posti painutada. Pildil fragment Mail Online`i artiklist. Foto: Internet

21-aastane britt Kevin Scott on hiljuti saanud kajastust mitmetes väljaannetes, põhjuseks on üsna üllatav, kuid väga kasulik leiutis – painduva raamiga jalgratas.

Painduva raami tõttu on võimalik ratast ümber posti väänata, et seda paremini lukustada, või siis kitsukesse panipaika mahutada.

Praegu otsib noormees toetajaid, et ratas lõplikult välja arendada ja loodab, et leiutis aitab tal nii-öelda jala jalgrattatööstuse ukse vahele saada.

Erinevates väljaannetes alustades Discovery News`ist ja lõpetades rattadisainile keskendunud blogidega, on Scoti leiutis saanud nii kiidusõnu kui ka kriitikat. Plussiks on eelkõige see, et taolisel viisil jalgratast lukustades annab see varaste vastu palju kindlama kaitse.

Samas ei pea skeptikud lahendust sõitja suhtes kuigi turvaliseks. Mis juhtub siis, kui sõidu ajal tuleb teele mõni takistus ja raam annab järgi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles