Hea idee: kallim pinksilaud osta kahe peale

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa suurima lauatenniselaudade tootja kallimad lauad on ilmastikukindlad ja sisaldavad õnnetuste vältimiseks turvalukku.
Euroopa suurima lauatenniselaudade tootja kallimad lauad on ilmastikukindlad ja sisaldavad õnnetuste vältimiseks turvalukku. Foto: Cornilleau

Terve oma teadliku elu lauatennist harrastanud Erik rääkis, kuidas ostis pinksilaua naaberperega kahe peale.

«Laua ostsime üle-eelmise aasta kevadel. Arvutasime, et kui oleksime esimesel suvel lauda rentinud, oleks see tulnud kallim,» rääkis Erik 400 eurot maksnud ja nüüd juba kolmandat suve aktiivses kasutuses lauast.

Kahe pere vahel tullakse laua jagamisega toime suurepäraselt. «Piisab ainult telefonikõnest,» rääkis Erik. «Seni pole olnud olukorda, et ei saaks või plaan mängida kattub teise pere üritusega.» Mõlemad mängivad lauda kolm-neli korda nädalas ja korraga tunnikese.

Ka koos jagatakse lauda suurima heameelega ning teineteise juures mängiminegi on üsna sage. Kes tahab enda hoovis mängida, veab laua sinna, ütles Erik. Kui lauda ei kasutata, hoitakse seda kokkupandult ja päikesekindla katte all. Kolmandat suve kasutuses olev laud pole seetõttu ei pleekinud ega palju kulunud.

Reketidki, mis maksid umbes 20 eurot, püsivad mitmendat suve töökorras. «Ainult nii palju on juhtunud, et reketi äärel olnud ranti kattev kleepmaterjal on lahti tulnud, aga kummid on korralikult kinni,» arutles Erik. «Püsivad nad vist ka seetõttu, et kasutus pole nii intensiivne. Kui oleks mitme majapidamise peale, siis need ilmselt kaua vastu ei pea.»

Kui majapidamised teineteisest liialt kaugel asuvad, ei soovita Erik lauatenniselauda mitme peale siiski osta. «Esiteks on lauda tüütu vedada, teiseks võivad sellise maadpidi lohistamise järel konstruktsioonid logisema hakata ja lõpuks sootuks lahti minna,» hoiatas ta.

Ainsaks puuduseks pinksilaua omamise juures peab Erik selle hooajalisust. «Tuppa mahub laud iseenesest ära, aga mängimiseks jääb vähe ruumi. Väljas saab aga mängida vaid aprilli lõpust oktoobri alguseni,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles