Üksikud «tõrvatilgad» tekitavad sadamates paksu pahandust

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Kuivastu - Virtsu liinil.
Praam Kuivastu - Virtsu liinil. Foto: Raigo Pajula

Ehkki sadamas laevale liikuvad inimesed on üldjuhul viisakad ja järgivad kontrolöride juhiseid hea meelega, satub aeg-ajalt ikka sekka kärsituid reisijaid, kellele on viisakus võõras ja reeglid neid ei huvita.

Omal käel sadamaalal liikluseeskirju leiutades ja nende alusel endale paremat kohta valides tekitatakse paras segadus, adumata, et reisijate sujuvasse liikumisse on sellega paus tekitatud ning keegi teine võib seetõttu laevast maha jääda, kirjutab Saarte Hääl.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul tahame ju kõik, et liiklus sadamas oleks sujuv. Selleks on tehtud ka arendustöid. «Oma visioonides näeme ju sedagi, et tõkkepuid enam poleks ja liiklus käiks ainult fooride järgi. Et poleks kontrollimist ja näpuga suunamist,» rääkis Treiel. Selle saavutamiseks on aga vaja, et inimeste liikluskultuur veelgi paraneks.

Treiel märkis, et iseenesest on kõik aastatega paremaks läinud. Ometi arenguruumi veel on ja seda just nende üksikute «tõrvatilkade» tõttu. Seejuures on patuseid kahte sorti, mõned sõidavad valesse kohta tuulepäisusest, teised paistavad aga suisa sihilikult ülbitsevat.

«Kõige hullem on see, et mõned härrad ei karda isegi kontrolörile otsa sõita. Kollane vest tundub neile tühi koht olema,» tunnistas vanemkontrolör Olari Malk.

Nõnda ongi juba tehtud ja vähemalt ühe juhtumiga tegelemine on edasi antud politseile. Seda seetõttu, et suuniseid jagavat kontrolöri sisuliselt rünnati autoga. Kui kontrolöril poleks õnnestunud eest ära astuda, jäänuks ta auto alla.

Vanemkontrolöri sõnul tekitavad peamiselt probleeme kärsitud suvitajad. Sadamates trügimist, kontrolöride suuniste eiramist ja punase fooritule alt läbi tuiskamist juhtub just suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles