Klienti ärritas alkoholijoobes tätoveerija

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tätoveeringu tegemine.
Tätoveeringu tegemine. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

15aastase neiu ema jahmatus oli suur, kui ta kuulis, et tütart kavatseb Tartu salongis Tattoosky nõelaga torkima hakata alkoholi pruukinud meesterahvas. Tätoveerija kahetseb juhtunut.

Üleeile, 6. augustil oli Pireti 15aastasel tütrel ja tema kolmel sõbrannal kella 12ks broneeritud aeg Tartu Tattoosky salongi tätoveeringu tegemiseks.

Piret rääkis, et tätoveerija olla kohe kohtumise alguses öelnud, et ärgu too pangu tähele, tal olid eile sõbrad külas ning ta on napsune. «Tütar ütles, et kohe tugev alkoholilõhn oli,» lausus ema.

«Tütar saatis mulle sealt SMSi, millele ma ka kohe reageerisin ja tagasi helistasin. Telefonis kuulsin, kuidas mees väga vulgaarselt ja kõvahäälselt kellegagi rääkis, ta kasutas roppe väljendeid. Soovitasin tal kohe sealt ära tulla. Õnneks sai mu tütar sealt püsti ja minema,» kirjeldas Piret juhtunut.

Pärast seda helistas Piret ise tätoveerijale, et enda sõnul lihtsalt aru pärida, kuidas on võimalik, et tööl alkoholijoobes viibitakse. «Viitasin ka kuuldud ropule kõnele. Vastuseks oma jutule sain vaid, et see pole minu asi, kuidas tema oma tööd teeb jne. Peale kõne lõppu sain tätoveerijalt oma telefonile mitu solvavat sõnumit, milledele loomulikult ei vastanud...Sõnumid jätsin igaks juhuks alles, aga need olid ka sellised…solvavad,» rääkis ema.

Anonüümseks jääda soovinud TattooSky salongi tätoveerija kinnitas, et tal on juhtunu pärast väga kahju. «Selle päeva hommikul olid mul tõepoolest jääknähud, mis aga ei tähenda seda, et ma poleks saanud oma tööd teha,» lausus ta.

Ropendamist kommenteerides ütles mees, et ilmselt kuulis klient pealt tema erakõnet. «Hiljem helistas mulle kliendi ema ja sain päris korraliku sõimu osaliseks,» nentis mees ega varjanud, et hakkas seepeale naisele solvava sisuga SMSe tagasi saatma.

«Kahetsen juhtunut, aga sel momendil vist ei kontrollinud ennast, pärast taolist kõnet. Kahetsen juhtunut ja püüan vältida taolisi ekstsesse. Reeglina on kliendid kõik väga rahul olnud,» lisas mees.

Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Meeli Miidla-Vanatalu selgitas, et kui tätoveeringu tegija on töötaja ja tal on tööandja, siis saab tema peale seoses tööülesannete täitmise ajal alkoholijoobes viibimisega esitada kaebuse. «Edasised otsused hoiatuse tegemise osas või  ka töölepingu erakorralise ülesütlemise kohta saab teha juba tööandja, klient seda nõuda ei saa,» märkis Miidla-Vanatalu.

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse järgi on tööandja kohustatud kõrvaldama töölt alkoholi-, narkootilises või toksilises joobes või psühhotroopse aine mõju all oleva töötaja.

Kui aga tätoveerija näol on tegemist FIE või osaühingu ainukese juhatuse liikmega, siis saab esitada kaebuse vaid seoses teenuse osutamise kvaliteediga tarbijakaitsele, kuid reaalselt tätoveerijat keegi töölt kõrvaldada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles