Sajad inimesed jäid populaarsel üritusel väravate taha

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loitsul käis tänavu üle 4000 inimese.
Tõrva Loitsul käis tänavu üle 4000 inimese. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Toimetusele kirjutas lugeja, kes plaanis osaleda Tõrva Loitsul, kuid jäi pika ninaga nagu paljud teisedki üritust külastada soovinud inimesed, sest piletit polnud võimalik kohapealt soetada.

«Soovisin võtta sel nädalavahetusel üritusest Tõrva Loits, aga selgus, et kohapeal enam pileteid ei müüdud. Samas ei olnud ka välja reklaamitud, et piletite arv on piiratud,» kirjutas lugeja.

«Pahaseid inimesi jäi värava taha sadu, vestlesin paariga, kes olid tulnud kohale Narvast. Eelmüügist ostetud 15eurosed piletid läksid nagu kulutuli 50-75 euro eest,» kirjeldas lugeja nädalavahetusel aset leidnud olukordi ja lisas, et ta tahaks väga teada, miks korraldaja jättis inimesed teadmatusse.

Tõrva Loitsu peakorraldaja Maido Ruusmann ütles, et korraldusmeeskonnal on väga kahju, et kirjutaja ei mahtunud Tõrva Loitsu pileti ostnute hulka ja pidi lahkuma vaatemängu nägemata. Samas tõdes ta, et piiratud piletitest oli siiski varemgi teada antud.

«Alustasime Tõrva Loitsu piletite müüki aprillis läbi Piletilevi müügikanalite, kus muuhulgas oli kirjas, et kohtade arv on piiratud,» rääkis Ruusmann ja lisas, et sama teadet on mitu korda postitatud ka Tõrva Loitsu Facebooki lehel.

«Kahjuks tegid väga paljud piletiostjad oma otsuse eelmüügist pileti soetamiseks väga hilja, mistõttu polnud korraldajatel võimalik väljamüügist enam läbi meediakanalite kajastada,» tõdes Ruusmann.

«Tõrva Loitsu näol on tegemist kogupereürituseks mõeldud massiivse lavastatud vaatemänguga, milles kasutatakse muu hulgas nii elavat tuld, survevett kui erinevaid lavastuslike trikke ja võttes arvesse ürituse toimumispaiga ümbritsetust veega ning pindala, otsustasime juba üritust müüki pannes turvakaalutlustel piirata pealtvaatajate hulka,» ütles Ruusmann üritusele pääsemise kohta.

«Samas peab juba etteruttavalt lisama, et oleme ka järgnevatel samas kohas toimuvatel Loitsudel eelneval põhjusel sunnitud pealtvaatajate hulka piirama, mistõttu palume pileti ostmist mitte jätta väga hiliseks,» lisas Ruusmann. 

Üritusel Tõrva Loits oli tänavu üle 4000 pealtvaataja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles