Ameeriklased söövad enamik ajast üksinda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burgeri kiirsöömise võistlus Washingtonis USAs.
Burgeri kiirsöömise võistlus Washingtonis USAs. Foto: Reuters / Scanpix

Hiljutise turu-uuringu andmetel söövad ameeriklased rohkem kui pooled oma eined või vahepalad üksinda.

Turu-uuringufirma NPD selgitas, et kõige üksildasem söögikord on ameeriklaste jaoks hommikueine, mida 60 protsenti ajast tarbiti üksinda, vahendab Business Insider.

Tulemusteni jõudmiseks jälgis NPD tuhandeid majapidamisi kahe aasta jooksul. Selgus veel, et 55 protsenti lõunatest ja 32 protsenti õhtusöökidest peetakse ilma seltsiliseta. Positiivse külje pealt leiti, et lastega perekonnad sõid õhtusööki üheskoos vähemalt viis korda nädalas.

NPD põhjendab ameeriklaste kalduvust üksinda süüa muuhulgas sellega, et 27 protsenti Ameerika majapidamistest koosnebki ainult ühest inimesest – see on kõige kõrgem üksikmajapidamiste osakaal USA ajaloos.

Üksinda söömine põhjustab ka seda, et üha vähem käiakse vabaaega veetmas restoranides, kuhu oodatakse seltskonnaga einestama. Samal ajal õitseb äri nendes söögikohtades, kus pole vahet, kas oled üksi või mitte, näiteks kiirtoidukettides. Viimastest saab ka toitu koju tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles