Kuidas briti hommikusööki tervislikumalt valmistada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti traditsiooniline hommikusöök
Briti traditsiooniline hommikusöök Foto: Panther Media/Scanpix

Ajaleht Telegraph jagab näpunäiteid, kuidas valmistada ideaalset (ja tervislikku) inglise hommikusööki. Kõige lihtsam versioon, mida väljaanne esitleb, pole sugugi ainus retsept – iga tegija võib restepti oma maitsete järgi kohandada.

Kui praed hommikuks mune, siis tervislikkuse huvides saab neist rasva välja asetades muna enne taldrikul serveerimist hetkeks köögipaberile. See imeb rasva endasse. Kui teed munaputru, võiks retseptist välja jätta või.

Kui teed hommikusööki mitmele inimesele, prae mune nii, et need jääksid pisut «tatised» ning munakollased silmnähtavalt vedelad. Kui kõik muu on praetud, tõsta hommikusöögi koostisosad taldrikule ja lase toidul grillifunktsioonil mikrolaineahjus (või tavalises eelsoojendatud ahjus) korraks soojeneda. Nii saavad kõik värske ja aurava hommikusöögi.

Teine soovitus on teha eelmisel õhtul valmis pošeeritud munad. Vala pannile vesi, lisa paar supilusikat valget veiniäädikat. Seejärel löö muna katki väikesesse tassi. Kui vesi hakkab keema, libista muna tassist vette. Eelnevalt lisatud äädikas teeb oma töö, et muna laiali ei valguks. Pärast kaht-kolme minutit on muna keenud. Tõsta see sõelkulbiga külma vee kaussi.

Pane puhas salvrätik taldrikule ja muna selle peale. Tõsta taldrik ööseks külmkappi. Järgmisel hommikul, sel ajal, kui praed peekonit, aja teisel pannil vesi keema ning tõsta külmkapist eelvalmistatud munad vaid hetkeks uuesti vette. Serveeri hommikusööki ahjus kuumaks aetud taldrikul.

Vorstikesed

Eelistada tasuks kvaliteetseid vorste. Inglismaalt saab Powtersi ja Lincolnshire’i hommikusöögivorste, Eestis tuleb ülesandele läheneda loovalt ning kasutada meie kohalikke toorvorste.

Peekon

Peekonit võib praadida, aga et see liialt rasvane ei tuleks, võiks kaaluda ka ahjus küpsetamist.

Tomatid ja valged oad

Kasutada võib ka konserveeritud tomateid, lisada kastet. Teravamate maitsete austajad võiksid lisada tabaskot. Tomatit ja tomatikastmes valgeid ube (eelkuumutatud) on eriti mõnus süüa inglise hommikusöögi kõrvale käivalt röstsaialt. Et tekstuur oleks mõnusalt krõbe, siis või tasuks menüüst jällegi välja jätta. Lisada võib ka hakitud sibulat.

Seened

Seened võib üheaegselt peekoniga ahju pista. Aseta need ahjuplaadi erinevatesse servadesse, seentele puista peale soola ja pipart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles