10 kõige rumalamat tempu, mida turistid Itaalias korda saadavad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Turistidel on kombeks Itaaliasse reisides ulakalt käituma hakata, sellest kirjutavad viimasel ajal mitmed kohalikud ajalehed.

Näited ajakirjanduses kajastatud hullustest, mida turistid Itaalias teevad, algavad austraallasest, kes hüppas Trevi purskkaevu kuni prantslaseni, kes korraldas Pompeii bordellis orgia. The Local tõi välja kümme kõige rumalamat tempu, mida turistid Itaalias on korda saatnud.

1. Pompeii kunagises punaste laternate piirkonnas seksimist võib pidada üheks tüüpilisemaks fantaasiaks, mida realiseerida soovitakse. Sel nädalal tabati Prantsusmaalt pärit mees kahe Itaalia naisega keset ajaloolist piirkonda seksimas ning arreteeriti.

2. On selge, et ohtliku relva kandmine pole Itaalias normiks. 62-aastasele Saksa turistile oli see aga üllatuseks, kui ta leiti Napoli populaarse katoliku pühamu lähedusest samurai mõõka kandes. Politseile ütles mees, et kandis mõõka selleks, et end võimaliku ohu eest kaitsta.

3. Möödunud aastal sattus Ameerika turist täbarasse olukorda, kui ta kogemata 600-aastaselt kujult sõrme otsast murdis. Kuju asub Firenze Santa Maria del Fiore katedraalis ja pärineb 14.-15. sajandist. Selle autor on skulptor Giovanni d’Ambrogio. Loo iroonia seisneb selles, et mees, kellel kujult sõrm murda õnnestus, teenib leiba kirurgina.

4. Rooma linna külastamisest jääb turistidele kahtlemata igaveseks meelde Colosseumi külastamine. Kuid ka seal vandaalitsetakse. Oma nime kraapimine 2000 aasta vanuse Colosseumi seinale on seadusevastane. Et sellisele teole järgneb ka vastutus, kuulsid hollandi mees ja saksa naine, kes Colosseumis «seinakunsti» harrastasid, esimest korda. Jaanuaris sai rahatrahvi Austraalia mees, kelle 12-aastane poeg samasuguse tembuga hakkama sai.

5. Kuid Colosseumi kannatused ei lõppe sugugi mitte graveerivate turistidega. Vahele on jäädud ka hoone küljest tükkide varastamisega. Märtsis üritas kooli ekskursioonil olnud Kanada teismeline oma kotti pista tüki Colosseumist. Ta jäi vahele teise külastaja poolt, kes vargast pilti tegi ja sellest vaatamisväärsuse töötajatele teada andis. Kohale kutsuti politsei.

6. Väljas söömises ei näi esmapilgul mitte midagi ebaseaduslikku, kuid 2012. aasta oktoobris muudeti Rooma linnapea poolt illegaalseks süüa snäkke ja rämpstoitu linna monumentide ligiduses. Kui keegi sellise teoga vahele jääb, lubab seadus teda trahvida 25-500-eurose rahatrahviga. Ühe Itaalia politseitöötaja sõnutsi nähti kord Hispaania treppidel turismigruppi, kes oli sinna püsti seadnud laua koos laudlina ja lauanõudega.

7. Turistid, kes püüavad minevikus toimunut taaselustada ja seda Trevi purskkaevus ei ole sugugi mitte haruldane nähtus. Ausraallane, kes mais 250-aasta vanusesse barokk-purskkaevu hüppas, sai trahvi 180 eurot. Pealtnägija postitas sellest video YouTube’i.

8. Ameerika tüdruk vihastas kohalikke Firenze elanikke, kui teda nähti linnasüdames asuvas taksopeatuses urineerimas. Taksojuhid ja inimesed, kes istusid Piazza Santa Croce’l (Firenze ühel peaväljakutest) vaatasid tüdruku kehakergendust nördimusega. Üks taksojuht püüdis juhtunu ka kaamerapilti.

9. Mõned turistid ei suuda enda kunstilembust tagasi hoida ning tahavad ka omalt poolt Itaalia parimatele arhitektuurinäidetele midagi lisada. Möödunud aastal karistati Türgi naist 160-eurose trahviga ning nõuti puhtaks teha Firenzes asuv Ponte Vecchio sild, kuhu ta küünelakiga oma nime kirjutanud oli.

10. 2012. aastal tabati alkoholi- ja narkojoobes seksivad teismelised Dante Alighieri kuju alt Piazza Santa Croce väljakult Firenzest. Juhtum tekitas väga palju pahameelt kohalikes ning nördimust linnaametnikes, kelle hinnangul on väljak muutunud vabaõhubordelliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles