Lugeja ettepanek: mida peaks patrioot piimaga tegema?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapakid külmletis.
Piimapakid külmletis. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kutsutakse üles igat eestimaalast jooma päevas lisaklaasi piima. Hea mõte. Pakuksin aga välja veel mõned variandid:

1. Kaubanduskeskustes võiks olla jahutatud koht, kuhu saaks piimatooteid annetada. Ostaksin igal poeskäigul piima või muid piimatooteid. Annetaksin need siis määratud kohas ning tunneksin heameelt, et olen toetanud Eesti piimatootjaid, siinseid puudusekannatajaid ning Eesti julgeolekut. Miinuseks on, et osa inimesi võib-olla üritaksid vaid tasuta piima saada.

2. Meenub kunagi hambaarsti ooteruumis loetud Kroonika, kus Anu Saagim jagas iluõpetussõnu piimavannist. Ehk võiks mõni meie spaadest pakkuda eriti eksklusiivseid piimavanne? Võib-olla seda juba kusagil tehakse, aga sel juhul võiks ettevõtmisele reklaamiga rohkem jumet anda ja hindu liigutada. Kindlasti on olemas patriootlikke kodumaiseid ning kaunisnahkseid välismaiseid turiste, kes just sellest teenusest on puudust tundnud.

3. Piimatootjad koostöös meelelahutajatega võiksid korraldada Eesti piimatoodete propageerimise festivale, kus kandvaks ürituseks võiks olla rahvusvaheline piimajoomisvõistlus. Mõistagi peaks see toimuma tohtrite valvsa pilgu all, et keegi endale viga ei teeks. Võitjale auhinnaks 100 kg Eesti juustu. Piimajoomisvõistlus oleks väärikalt konkureeriv üritus naisekandmisvõistlusele.

4. Piimatootjatele annaks hingamisruumi, kui lasteasutustes ja sõjaväes suurendataks piimatoodetest valmistatud toite näiteks 10 protsendi võrra. Ka siin ei tundu esmapilgul miinuseid paistvat, vaja on vaid pisut organiseerimiskunsti.

Kasvõi mingile osale neist ettepanekutest rakenduse leidmine aitaks meie piimatootjaid ja -töötlejaid raske aja lihtsamini üle elada. See aitaks ka vältida olukorda, kus kahju korvatakse vaid Euroopa Liidu ja Eesti valitsuse dotatsioonidest, mille tagajärjel tootmine küll jätkuks, kuid väärt toiduaine tuleks ületootmise tõttu maha valada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles