Lugeja küsib: kas raha tohib ümbrikus saata?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine pakkus eksaminaarorile ümbrikus raha.
Naine pakkus eksaminaarorile ümbrikus raha. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

«Lugesin enne Facebookist postitust, kus üks ema kirjeldab, kuidas vanaema saatis lapselastele kooli alguse puhul raha, aga kohale jõudes oli raha ümbrikust kadunud. Siis hakkasingi mõtlema, kas raha tohib üldse ümbrikuga saata? Kes selle eest vastutab, kui see ära kaob? Kas on mingi võimalus raha tagasi saada? Kas kedagi saab raha kadumises süüdistada?»

Vastab Omniva kommunikatsioonispetsialist Erki Varma.

Raha saatmine postiga on keelatud. Seda mitte ainult Eestis, vaid rahvusvaheliselt. Kui inimene siiski saadab raha postiga, teeb ta seda täielikult omal vastutusel.

Raha saatmiseks on loodud teised võimalused – rahakaardid, Western Union jne.

Kui rääkida konkreetsest, Facebookis levitatavast juhtumist, siis me võtsime selle hetkel Soomes elava inimesega ka ise ühendust, et juhtunu asjaolusid täpsustada. Loomulikult heidavad sellised süüdistused kõigile meie ligi 2500 töötajale halba varju ja me suhtume nende uurimisse täie tõsidusega. Senise info põhjal ei ole meil mingit kindlust väita, et raha läks kaduma postisüsteemis ja just Eesti Posti süsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles