Politsei on hädas huulepalsamit meenutava kanepisaadusega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: SCANPIX

Narkodiilerid kauplevad uutmoodi kanepitootega, mida kutsutakse inglise keeles Wax (vaha – toim.), mille tavapärane doos võrdub 15-20 kanepisuitsu suitsetamisega.

Roswelli politsei avastas hiljuti 80 grammi «kanepivaha», vahendab Fox News. Politsei teatel müüdi uutmoodi ainet keskkooli õpilaste seas.

««Kanepivaha» on tugevam kui mistahes muu kanepisaadus,» öeldi politseist. «See annab «pilves» tunde palju kiiremini ning mõjub tugevamini. 15-20 jointi suitsetamine on võrdne ühe kanepivaha doosiga.»

Marihuaana kontsentraat, mida tuntakse veel ka nimedega Või ja Meekärg, näeb välja nagu huulepalsam ning seda on lihtne kaasas kandagi huulepalsami purgikeses. «Vaha» saab nii suitsetada, milleks kasutatakse bongi, kuid seda võib ka süüa. Samuti on «vaha» valmistajad mõelnud e-sigarettide kasutajate peale – ka neis seadmetes on see kasutatav. «Vaha» valmib marihuaana õlist ning selles on tavalisest kõrgem THC (Tetrahüdrokannabinool – toim) tase.

«Vaha» on muuseas lihtne valmistada. «Internet on täis kodukokkajatele mõeldud «kanepivaha» retsepte. Politsei on kokku puutunud mitmete juhtumitega, kus teismelised seda toodet järgi teha on proovinud,» rääkis politsei. «Kuna tooted, mida «vaha» tegemiseks tarvis läheb, on tuleohtlikud ning kergesti süttivad, võib katsetus lõppeda plahvatuse või põletusega.»

Üks koostisosadest, mida «kanepivaha» tegemisel kasutatakse, on butaan. Tegemist on ülikergelt süttiva gaasiga.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles