Õppurid saavad pangakaarti kasutada Ühiskaardi asemel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIC kaardid.
ISIC kaardid. Foto: Mihkel Maripuu

Alates  21. augustist hakkab SEB väljastama uut tüüpi pangakaarti ISIC Õpilane, millel on sarnaselt teistele ISIC kaartidele kasutusvõimalusi laiendav puutevaba kiip.

Sarnaselt Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) poolt väljaantavale Eesti õpilaspiletile ja ISIC õpilaspiletile saab edaspidi ka SEB poolt väljastatava ISIC Õpilane pangakaardiga asendada Ühiskaarti ja näiteks ka kooli raamatukogu või läbipääsukaarti, teatas SEB. Samuti saab seda kasutada toidukordade arvestamisel koolisööklas.

Kõigil MasterCardi logo kandva ISIC Õpilase pangakaardi  kasutajatel on võimalus registreerida oma pangakaart Ühiskaardina kasutamiseks Ühendatud Piletite veebilehel. Kaardile piletite ostmine toimub isikukoodi alusel www.pilet.ee lehel, mobiiliga või müügipunktides. Kaardile saab osta erineva kehti­vusega isikustatud ühistranspordipileteid (perioodikaarte) ja tõendada oma sõidu­soodustuse õigust (näiteks tasuta sõiduõigus). Ainuke erinevus Ühiskaardiga on, et kaardile ei saa laadida raha e-piletite ostmiseks.

 Enne 2014. aasta sügist väljastatud ja VISA logo kandvad ISIC Õpilase pangakaardid ei oma puutevaba kiipi ja seetõttu puudub neil kasutusvõimalus ühistranspordis.

SEB SIC Tudeng ja ITIC Õpetaja pangakaartidel on puutevaba kiip ja seega ka Ühiskaardi funktsioon olemas juba 2013. aasta algusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles