Mis juhtub rasvaga, kui kaalus alla võtta?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline inimene.
Ülekaaluline inimene. Foto: Reuters / Scanpix

Kui kaalulangus eesmärgiks võtta, peaks teadma ka seda, mis toimub sel perioodil organismis sees - mis juhtub rasvaga naha all ja organite vahel.
 

Enamik meist teab rasvast üsna palju. Me teame, et madala kaloraaži hullus, mis puhkes 90ndatel, on nüüd möödas ega andnud suurt tulemust kellelegi. Me teame, et transrasvad pole meie tervisele kasulikud ning teame ka seda, et rasv, mis paikneb meie siseorganite vahel, võib põhjustada tõsiseid terviseriske, kirjutab Fox News.

Kui aga inimene võtab eesmärgiks kaalu langetamise, siis kuhu kaob rasv?

Kui inimene sööb rohkem, kui tema organism reaalselt energiat vajab, talletub üleliigne energia rasvarakkudesse. Seejärel hakkavad rasvarakud tootma rasvhappeid, mida kutsutakse triglütseriidideks. Kui triglütseriid on rakku talletunud, sunnib see rakke laienema. Nii suurenevad rakkude mõõtmed.

Kui inimene on kaalulangetusperioodis, teeb trenni ja jälgib toitumist, tarvitab keha üleliigse energia ära, kuid võtab lisaenergiat veel ka n-ö rasvalaost. Nii hakkab rasv «põlema», täpsemalt öeldes rasvarakud tõmbuvad kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles