Parvlaevad läksid üle suvelõpu hõredale graafikule

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam.
Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Laevaühendused Hiiumaa ja Saaremaaga lähevad 21. augustist suvelõpu sõiduplaanile, mis septembrist muutub sügistalvel veelgi hõredamaks.

Võrreldes suvega väheneb Kuivastu-Virtsu liinil reiside arv nädalas 56 reisi võrra, mis tähendab, et iga nädal saab teha 314 reisi. Igapäevaselt toimub teise laevaga suvelõpu sõiduplaanis 3-4 ringi vähem, mis tähendab, et 35-minutilise graafiku kestvus päeva ulatuses lüheneb ja taas tekivad ühe tunni ja 10 minuti pikkused reisivahed.

Septembrist on ministeerium tellinud reiside arvuks nädalas 246, millest jätkub tööpäevadel ühe tunni ja 10 minuti graafikuks. Reedel saab teha teise laevaga lisaks kaheksa ning pühapäeval kuus ringi.

Rohuküla-Heltermaa liinil tehti suve tippajal kuni 11. augustini 146 reisi nädalas. Tänasest alates on nädalas 114 väljumist, mis tähendab, et päevas on ühest sadamast kaheksa väljumist. Pärast 7. septembrit on riigi tellimus graafikutele 86 reisi nädalas ja siis toimuvad reisid ühest sadamast iga kolme tunni järel ning kokku kuus reisi päevas.

Triigi-Sõru liinil lõppevad alates tänasest graafikus keskpäevased reisid. Senise kolme ringi asemel päevas on kuni augusti lõpuni iga päev kaks ringi – üks hommikul teine õhtul. Liiklus liinil on praegu tugeva tuule tõttu katkenud, ilmaprognooside järgi võib sarnane olukord kesta kuni nädala lõpuni. Septembri algusest läheb liin sügistalvisele sõiduplaanile, kus reisid toimuvad neljal päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles