Vanaema süüdistus Laulasmaa Spa vastu oli alusetu

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulasmaa Spa.
Laulasmaa Spa. Foto: Liis Treimann / Postimees

Teisipäeva hommikul haigestunud lapse vanaema algatatud hoiatus, et Laulasmaa Spa basseinivees on nakkav bakter, osutus alusetuks. Terviseameti mikrobioloogilise analüüsi tulemused kinnitasid, et Laulasmaa Spa basseinivesi on puhas.  

Terviseamet ja Laulasmaa Spa reageerisid meedia vahendusel saabunud infole kiiresti ja võtsid Laulasmaa Spa kõikidest basseinidest erakorralised veeanalüüsid. Neljapäeva õhtul terviseametist saabunud mikrobioloogilise analüüsi vastused kinnitasid, et bakteritase Laulasmaa Spa kõikides basseinides on null.

«Kõigi võetud proovide mikrobioloogilised näitajad vastasid normidele,» teatas terviseamet oma kodulehel ja lisas samas, et keemiliste näitajate osas esines kõikumisi ja selles osas menetlus jätkub. 

«Kinnitame, et Laulasmaa Spa kontrollib jätkuvalt basseinivee puhtust igapäevaselt kolm korda päevas ja seda ilma igasuguste eranditeta,» ütles Laulasmaa Spa tegevjuht Sigrid Tammes.

Terviseametile teadaolevalt sattus Merimetsa nakkuskliinikusse üks noroviirusinfektsiooni diagnoosiga laps. Kuigi haigestunud laps külastas Laulasmaa Spa basseini, ei saa kinnitada seost haigestumise ja basseinikülastuse vahel.

Vastavalt määrusele kontrollib Terviseameti Põhja talitus riikliku järelevalve käigus basseinide, sealhulgas ka Laulasmaa Spa, vee kvaliteeti kaks korda aastas.

Enesekontrolliks peab ujula omanik korraldama basseinides proovide võtmise laboratoorseks analüüsiks vähemalt kord kuus. Lisaks uuritakse kolm korda päevas vaba ja seotud kloori sisaldust ning pH taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles