Veterinaaramet tegi Bauhofist ekslikult patuoina

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plastkauss.
Plastkauss. Foto: Veterinaar- ja toiduamet

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) kuulutas labori vea tõttu ekslikult mürgiseks melamiinplastist kausid, mille tagasiostmine Bauhofile siiski suurt maksma ei läinud, sest poodi toodi üksikud tooted.

VTA teatel toimus toiduga kokkupuutuvate materjalide ja esemete järelevalveproovide analüüside teostamisel laboris eksimus, mistõttu ei ole enam tõendatud, et Bauhof Group ASi kauplustest ostetud väikesed lilledega melamiinplastist kausid on mittenõuetekohased.

Esmased analüüsid näitasid, et plastikmaterjalist Hiina päritolu kausid ületasid kehtestatud formaldehüüdi erimigratsiooni piirnormi. VTA tühistas firmale tehtud ettekirjutused.

Bauhofi turundusdirektor Britte Maidra kinnitas, et firma sai tõesti VTA-lt teate ettekirjutuse tühistamisest seoses terviseameti kesklabori eksimusega analüüside tegemisel. «Tänaseks on selgunud, et terviseameti kesklabor eksis juulikuus tehtud analüüsides ning esitas seejärel eksliku ettekirjutuse Bauhofile seoses melamiinplastist kaussidega, mis paluti müügilt eemaldada ning tagasi kutsuda,» märkis Maidra.

Bauhof reageeris alguses ettekirjutusele, teavitades kausse ostnud kliente nii e-maili kui SMSi teel, avaldades nõusoleku kausid tagasi osta. «Vaatamata sellele, et teavitasime kliente koheselt, toodi tagasi siiski väga üksikud kausid,» tõdes Maidra.

12. augustil saabus aga VTA-lt ettekirjutuse tühistamise teade, kus on kinnitatud, et kausid vastavalt igati toiduga kokkupuutumiseks ettenähtud plastikmaterjalide ja -esemete kohta esitatud nõuetele ning tooted on täiesti ohutud kasutada.

Sellest tulenevalt enam kausse tagasi ei osteta ning Bauhof kinnitab, et ostetud melamiinplastist kausid on ohutud klientide tervele. «Ja nüüd, kus on selgunud, et tegemist oli eksimusega, anname sellest infot ka klientidele,» lausus Maidra.

Maidra kinnitas, et mingit nõuet Bauhof VTA-le eksliku info esitamise eest ei esita. «Eks juhtub pikka, pigem on see siis väikeseks õppetunniks ka neile oma tööd hoolikamalt teha. Ettevaatlikus ei ole muidugi kunagi liiast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles