Eesti reisisellid Iisraeli ei kipu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Israel ja Hamas on jätkuvalt vaenujalal ja jätkavad sõjategevust.
Israel ja Hamas on jätkuvalt vaenujalal ja jätkavad sõjategevust. Foto: SCANPIX

Kui Soome suurim reisikorraldaja Aurinkomatkat teatas eile, et tühistab kõik Iisraeli pakettreisid, siis Eesti reisikorraldajad pole seda teed veel läinud – õigupoolest pole büroode sõnul eestlastel soovigi sinna sõita.

Aurtinkomatkade pakette vahendab Eestis mitu reisibürood. Kõik nad kinnitasid, et kõnealuseid Iisraeli reise, mis alates oktoobrist kuni märtsini 2015 tühistatakse, ei ole ükski Eesti inimene ostnud.

Carlson Wagonlit Traveli ehk CWT turundusjuht Hiie Aru ütles, et nende kliendid ei ole Soome reisikorraldaja Aurinkomatkade Iisraeli reisidele kohti tellinud. «Iisraeli reise pakutakse ka algusega Tallinnast, aga hetkel puudub igasugune huvi. On ilmselge, et Iisraelis valitsev pingeline olukord ei soosi sinna reisimist,» märkis ta.

Aru kinnitas, et Aurinkomatkat on teatanud, et tühistab kõik oma oktoobrist märtsini reisiplaanis olnud reisid Iisraeli ja pakub reisijatele asendusreise. «Seda võimalust soovitame reisijatel kindlasti ka kasutada, seda enam kui inimene on juba oma puhkuseplaanid teinud.

Millised saavad olema asendusreisid, selle kohta annabAurinkomatkat infot edaspidi ja võtab kõikide reisijatega ka ühendust,» lisas Aru. Aurinkomatkade esimene Iisraeli reis oli plaanis 20.oktoobril.

Kes siiski plaanib Iisraeli reisimist, siis neil soovitab CWT end hoida kursis uudistega ja jälgida välisministeeriumi reisiinfot. Enne reisi on mõistlik end välisministeeriumi veebis registreerida ja kindlasti teha reisikindlustus.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kati Veskimägi selgitas, et Estravel müüb teiste seas ka Aurinkomatkade reise, kuid selleks hooajaks nad Iisraeli pakette klientidele müünud ei ole.

«Estravel on talvehooajaks müünud mõned Eesti reisikorraldajate paketid ning lennupileteid  Iisraelisse. Eesti reisikorraldajad lähtuvad Iisraelisse reisimisel välisministeeriumi juhistest. Hetkel ei ole välisministeerium Iisraeli ohutaset tõstnud, aga kui see muutuma peaks, siis

hindavad reisikorraldajad olukorda uuesti ning otsustavad reiside toimumise,» lisas ta.

Eile teatas Reisiekspert, et ka nende käest ei ole ükski Eesti inimene Soome Aurinkomatkade reisipakette tellinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles