Lugeja küsib: kas kassisolge on ohtlik ka inimesele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka toakass võib parasiidid saada.
Ka toakass võib parasiidid saada. Foto: Mari Luid/Õhtuleht

«Toakass, kes õues ei käi ja sööb kvaliteetset toitu, nakatus solkmetega. Kuidas, on siiani üsna arusaamatu. Ravikuur tehtud. Kui ohtlik on see solge aga inimesele? Eeskätt väikelapsele, sest kodus on kolmekuune imik,» kirjutab kassiomanik.

Vastab loomaarst  Ain Erkmaa  Tartu Raatuse tn. loomakliinikust.

Lastele ja eriti väikelastele on oht nakatuda suur. Kassile tuleks teha korralik ussikuur (kolm päeva järjest ja nädala pärast). Ühekordsest ravimi manustamisest siin ei piisa. Samuti tuleks peale kassi tualeti koristamist kindlasti hoolega käed pesta ning ka desinfitseerida, kui lähete imiku juurde

See on üks suurimaid ja visamalt püsivaid legende, et tubasele loomale pole vaja ussirohtu anda ja vaktsineerida, sest ta kuskil väljas ei käi. Küll aga käib inimene ning toob eeskätt jalatsitega kõik pisikud ja ka ussnugiliste munad koju kätte. Ja kuna loom tormab kohe jalavarje nuuskima (niiöelda välisuudiseid lugema) on nakatumine kindel.

Kord aastas vaktsineerida ning iga kolme kuu tagant ussirohtu manustada on tubasele loomale igati mõistlik tegu.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles