Ratsaliit hoiatab mitteametlike hobuteenuste pakkujate eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsaliit tuletab meelde, et enne sadulasse istumist tuleks nõuda atesteerimistõendit.
Ratsaliit tuletab meelde, et enne sadulasse istumist tuleks nõuda atesteerimistõendit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Ratsaspordi Liit tuletab meelde, et enne meelelahutusüritusel või ratsutamistunnis hobuse selga istumist tuleks kontrollida, kas teenusepakkuja on ametlikult atesteeritud.

Liidu avaldus on ajendatud nädalavahetusel Tallinnas juhtunud õnnetusest, kus kolmeaastane laps sai raske peatrauma, kui kukkus hobuse seljast, kellega tänaval lõbusõitu tegi. Hiljem selgus, et teenusepakkujad tegutsesid kauplemisloata.

Ratsaliidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul kartis liit millegi sellise juhtumist juba ammu. «Kontrollimatu teenusepakkumine hobustega tõi ühele perele äärmiselt kurva tagajärje,» tõdes ta.

«Alati tuleks kontrollida teenusepakkuja tausta – kas tall, ratsatalu või -kool on ametlikult ratsaliidus atesteeritud ja jälgida mõistuspäraseid turvareegleid, kasutades kiivrit ning ratsutades suletud ja rahulikul territooriumil,» rääkis Nõmmoja.

«Täiesti vastuvõetamatud on niinimetatud mustad teenusepakkujad, kes erinevates Eesti paikades pakuvad hobustega seotud teenuseid, omamata selleks vastavat ettevalmistust ja võtmata vähimatki vastutust,» lisas Nõmmoja.

Eesti Ratsaspordi Liidu poolt atesteerimist tõendab vastav dokument, mis antakse välja kõigile atesteeritud tallidele ja ratsakoolidele. Tõend tagab, et teenus on hea kvaliteediga ja turvaline ning teenusepakkuja hoolitseb hobuste heaolu eest.

Klientidel on õigus küsida teenusepakkujalt vastava dokumendi ettenäitamist või tutvuda atesteeritud ratsutamisteenuse pakkujate nimekirjaga Ratsaliidu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles