Neli moodust, kuidas olla tööl edukam

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukad inimesed on järjekindlad.
Edukad inimesed on järjekindlad. Foto: SCANPIX

Head tulemused ei kuku niisama sülle, edu saavutamine nõuab suurt tööd, pühendumust ja positiivset suhtumist.

Selleks, et olla edukas, on vaja arendada teatud harjumusi, ütleb ettevõtja James Caan, vahendab Business Insider.

«Kõige edukamad inimesed on need, kes esitavad endale pidevalt väljakutseid ja seavad uusi sihtmärke,» selgitas ta.

Enese motiveerimine

Ära oota, et teised hakkaksid julgustama sind sinu enda eesmärkide poole liikuma. Siinkohal pead ise ohjad haarama, end pidevalt tagant utsitades ja leides üha uusi mooduseid, kuidas areneda. «Mida rohkem sa end tagant tõukad ja oma oskuste pagasit laiendad, seda väärtuslikumaks sa oma praeguste ja potentsiaalsete tööandjate jaoks muutud,» märkis Caan.

Initsiatiiv

Tööandja vaid rõõmustab selle üle, kui töötaja haarab initsiatiivi ja vastutab endale usaldatud ülesannete eest. Isegi, kui mõni projekt on väga vastumeelt, siis tee see ära. Kui sa üritad ebameeldivaid ülesandeid kolleegide kaela veeretada, tekitab see halba mainet. Näita initsiatiivi, ole pühendunud.

Selekteerimine

Edukad inimesed teavad, kuidas prioriteete seada ja ülesandeid delegeerida nii, et neil oleks võimalik keskenduda sellele, mis on parajasti ettevõttele kõige tulusam, ütles Caan. Kui sul on kümme ülesannet, siis mõtle, mis on hetkel kõige olulisem, pühendu sellele ja lahenda see suurepäraselt. Ära püüa teha kõike korraga ja keskpäraselt.

Kriitilisus

Ehkki sa peaksid keskenduma edasiliikumisele, on väga oluline astuda aeg-ajalt samm tagasi, võtta hetk ja analüüsida ning vajadusel ka kritiseerida enda tehtud tööd. Nii leiad viisi, kuidas saaksid veelgi areneda ja oma tulemusi parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles