Ülimürgine meduus tappis Tais väikese poisi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kastmeduus» (ingl k - Box jellyfish) ehk Chironex fleckeri.
«Kastmeduus» (ingl k - Box jellyfish) ehk Chironex fleckeri. Foto: SCANPIX

Tais asuvat Koh Phangani saart külastavaid turiste kutsutakse üles ettevaatlikkusele pärast ülimürgise meduusiga kokku puutunud viieaastase poisi surma.

Prantsusmaalt pärit poiss suri laupäeva õhtul pärast seda, kui puutus kokku meduusiliigiga Chironex fleckeri, mida tuntakse kui maailma üht kõige mürgisemat mereelukat, kirjutab Telegraph.

Bangkoki Posti teatel sai poiss mürgituse Had Kuadi rannas ning suri Phangani haiglas.

Kohalik politsei kutsub kohalikke turiste üles ettevaatlikkusele ja on palunud hotellidel püstitama hoiatavaid silte ülimürgisest meduusist. Ka peavad hotellid endid varustama esmaabipakkidega, juhuks kui esineb uusi sarnaseid juhtumeid.

Selle meduusi põletused on õnneks aga väga harva esinevad.

«Esialgsed testid näitasid, et poiss suri meduusi põletusse,» ütles politsei leitnant Saengroj Somrotrat. «Me oleme palunud hotellidel ja kuurortidel hoiatada inimesi ja valmistuma andma esmaabi, kui veel inimesi peaks meduusiga kokku puutuma.»

Chironex fleckeriil on kombitsad, mis on peaaegu läbipaistvad ning mis ulatuvad kahe kuni kolme meetri kaugusele tema kehast – ohtlikud ujujatele, kuna neid ei pruugi vees olles tähele panna.

Koh Phangan on üks Tai kõige tuntumaid saari, mis on populaarne nii perede, mesinädalaid pidavate paaride kui ka noorte seljakotireisijate seas.

Mürgine Chironex fleckeri on leitav Taimaal Ko Lantas, Haad Nopparatthara-Mus, Ko Phi Phi rahvusmerepargis, Nam Bori lahes Phuketi maakonnas, Cha-ami rannas, lisaks mõnedes randades Tao saarel, Samui ja Phangani saartel. Ülimürgised meduusid elutsevad ka Austraalia ümbruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles