Kertu Silla Kuut: mitte kõik, kes väidavad, pole annetanud

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Kuut koos abikaasa Kertu Silla Kuudiga.
Uku Kuut koos abikaasa Kertu Silla Kuudiga. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pärast meediakära vähese toetuse kohta ALSi haigetele on kõigest ööpäevaga annetatud Eesti Lihasehaigete Seltsile üle 9000 euro – mõnikord juhtub siiski, et kõik avaliku elu tegelased oma välja öeldud lubadust ei täida.

ALSi haige muusiku Uku Kuudi abikaasa Kertu Silla Kuut rääkis, et pärast meediakajastust jää-ämbri väljakutse ja annetamise kohta on nüüd hakanud ka toetus nendeni jõudma.

«Kõik need inimesed, kes on avalikult väitnud, et nad on raha annetanud kindlasse kohta, ei ole seda kindlasti teinud,» tõdes Silla Kuut. Eraannetuste hulka ja suurust ta siiski ei avaldanud.

«Minu jaoks oli suur eetiline dilemma, kas üldse ja kuidas meediasse pöörduda, sest ma ise ei saa midagi muud välja pakkuda, kui ainult oma abikaasa toetamist,» selgitas naine. «Ma tegin pöördumise nii arstide kui ka erialaliitude poole, et nemad seda asja edasi ajaksid ja õnneks on see ka käima läinud. Ma olen väga õnnelik, et saan ennast sellest protsessist nüüd eemaldada,» rääkis Silla Kuut ja lisas, et nii saab igaüks otsustada, keda või millist fondi ta tahab toetada.

«Haigetele on abi sellest, kui keegi neid materiaalselt otse toetab või tuleb inimene füüsiliselt ise kohale, käärib käised üles ja teeb ära selle, mida kodus vaja teha on,» märkis Silla Kuut.

Eesti Lihasehaigete Seltsi liige Aadu Särev kinnitas, et eilse ja tänase päevaga on tõepoolest palju annetatud. Kui 25. augustil laekus seltsi kontole vaid kümme annetust kogusummas 127 eurot, siis täna on annetuste kogusumma 9090,35 eurot.

«Mullegi üllatusena on annetamine olnud väga laiaulatuslik. Kokku on annetanud 412 inimest. Kõige suurem annetus on 2000 eurot. Kõige väiksem annetus oli 2 eurot. Annetuse keskmine suurus on 22 eurot,» lausus Särev.

Paljud kuulsused, näitlejad ja lauljad on enda sõnul raha annetanud ka SOS Lastekülale. «Oleme välja öelnud, et kõik läbi jäävee aktsiooni laekunud annetused lähevad meie koolikampaania toetuseks. Seega ei pea me eraldi arvestust jäävee teemal. Meie jaoks on oluline, et saame piisavalt toetust, et kõik laste kooliskäimisega seotud kulud saaks järgnevaks kooliaastaks kaetud,» ütles SOS Lasteküla fundraising'u osakonna juht Kadi Sumberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles