Ryanair sulgeb Soomes lennuliine

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair palkas 19-aastase noormehe piloodiks
Ryanair palkas 19-aastase noormehe piloodiks Foto: SCANPIX

Odavlennufirma Ryanair vähendab talvehooaja saabudes Soomega ühenduvaid lende, kuna paigutab ümber lennukeid ja firma töötajaid uutesse Lõuna-Euroopa sihtkohtadesse.

Muutuste tagajärjel kaotab enim sihtkohti Tampere, kust saab edaspidi lennata vaid Londonisse ja Bremenisse, teine Soome Ryanairi lennukoht Lappeenranta säilitab rohkem sihtkohti, kirjutab Yle uudised.

Sel talvel loobub Ryanair paljudest Soomest väljuvatest reisidest. Septembris on lennufirmal Soome ja Soomest reisijatele pakkuda 40 446 istekohta, detsembris kahaneb sama number vaid 17 010 istmeni.

Põhjuseks on lennufirma lennukite puudus ning soov teenindada eelisjärjekorras enamtasuvaid liine Vahemere ääres.

«Hetkel ei ole meil piisavalt lennukeid, et suurendada reisijate arvu Põhjamaades,» ütles Ryanairi Skandinaavia ja Baltimaade müügi- ja turundusjuht Elina Hakkarainen.

Ryanair on tellinud 180 uut lennukit, millest esimesed saabuvad lennufirma kasutusse sel sügisel, viimased 2019. aastal. Esimene kogus lennukeid hakkab esmajärjekorras teenindama Suurbritannia ja Vahemeremaade vahelisi liine. Alles 2016. aastal lubab lennufirma uutest saabunud lennukitest mõned anda Põhjamaade regiooni teenindusse, ütles Hakkarainen.

Sel aastal prognoosib Ryanair Soome liine kasutama 340 000 reisijat. Tampere liinid on näidanud kehvasid tulemusi, kukkudes möödunud aastaga võrreldes 15 protsenti. Aasta populaarseimal ajal, mil soomlased puhkusereise planeerivad, langes Ryanairi kasutajate hulk suisa viiendiku võrra.

Lapeenrantas on lood aga teisiti tänu venelastele, kes tulevad üle piiri odavate lendude pärast, mida Venemaalt nende piirkonnas teha ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles