Bussifirma tegi oma ühiskaardi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Busi ühiskaart.
Go Busi ühiskaart. Foto: Go Bus

 GoBus võttis kasutusele Ühiskaardi, millega saab ettevõtte kaugliinidel sõita sularahata ja soodushinnaga. Tänu ühtsele kontaktivabale süsteemile kehtib Go Busi kaart maksevahendina ka teistes ühiskaarti kasutavates regioonides – Tallinnas, Harjumaal ja Kohtla-Järvel.

Bussifirma arendusdirektori Kuno Kogeri sõnul on see Go Busi kontaktivaba transpordikaardi kasutuselevõtu esimene etapp, teatas ettevõte.

 «Järgmisena varustame uue piletimüügisüsteemiga maakonnaliinide bussid ning hiljemalt tuleva aasta jaanuarist toimib Go Busi Ühiskaart juba kõigil meie teenindatavatel liinidel,» sõnas Koger.

Esialgu kehtib Go Busi ühiskaart maksevahendina  Tallinnas, Harjumaal ja Kohtla-Järvel.

«Üle Eesti lisandub piirkondi vastavalt sellele, kuidas minnakse üle uuele kontaktivabale kaardisüsteemile,» lubas Koger.

Kaugliinibussides sõidu eest tasumiseks tuleb laetud kaart esitada bussijuhile, kes kontrollib makseterminali abil kontojääki, ja kui arvel on piisavalt raha, siis väljastab ta soodushinnaga sõidupileti. Linnade ühissõidukites asetatakse kaart valideerimiseks kontaktivabale pinnale.

 Go Busi kontaktivabad kaardid hinnaga kaks eurot on müügil kaugliinibussides ja septembri algusest ka Pärnu bussijaamas. Lisaks müüakse neid AS GoBusi kontorites Rakveres, Kuressaares, Haapsalus, Kärdlas ja Kuressaares. Bussides ja müügipunktides saab ühtlasi kaarte laadida, lisaks keskkonnas pilet.ee näidatud viisil – internetipanga, mobiil- või lauatelefoni kaudu. Bussides võib kaardile laadida 10, 20 30 või 40 eurot, muul moel 2, 5, 10 ja 20 eurot.

 Selleks et saada ühistranspordis kehtivaid soodustusi, tuleb kontaktivaba kaart isikustada. Kuna süsteem võimaldab omada vaid ühte isikustatud ühiskaarti, siis saab juba olemasolevat muu piirkonna kaarti kasutada ka Go Busi bussides ja vastupidi. Kaarti on kõige mugavam isikustada keskkonnas pilet.ee. Uut kaarti isikustades kaotab eelmine automaatselt kehtivuse. Kui klient soovib saada Go Busi Ühiskaardiga viieprotsendist sõidusoodustust ettevõtte kaugliinibussides, siis kaarti isikustama ei pea.

GoBus teenindab reisijaid kommertsalustel Tallinna-Rakvere, Tallinna-Pärnu, Tallinna-Kuressaare, Tallinna-Kärdla, Tallinna-Haapsalu, Tartu-Rakvere ja Tartu-Pärnu kaugliinidel ning riikliku tellimuse alusel seitsmes maakonnas: Saare-, Harju-, Tartu-, Lääne-Viru-, Viljandi-, Valga- ja Põlvamaal ning Pärnu linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles