Neli käepärast esmaabivahendit sinu köögis

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibul.
Sibul. Foto: SCANPIX

Käepärasemad esmaabivahendid võib leida ka köögist.

Samal ajal, kui vannitoas või magamistoa kapis seisavad sidemed-tabletid-plaastrid igaks elujuhtumiks, võivad kiireloomulist leevendust väikestele kodustele õnnetustele pakkuda ka köögist leitavad igapäevaselt kasutatavad toiduained, kirjutab Fox News.

1. Sibul

Sibulat võib kasutata põletuse korral. Pane sibulaviil põletuse peale kohe, kui õnnetus juhtunud. See aitab valu vastu. Samuti võib sibulat kasutada mesilase või herilase nõelamise korral.

2. Roheline tee

Rohelise teega käib kaasas lõputu nimekiri selle kasulikest omadustest – alustades pikaealisuse tagamisest kuni immuunsüsteemi tugevdamiseni välja. Aga kas teadsid, et rohelist teed võib kasutada pundunud silmadele leevenduseks? Kofeiini sisaldav roheline tee aitab silmi rahustada, paistetust vähendada ning kitsendada veresooni.

3. Mesi

Mett võib kasutada toidu magustamiseks, kuid ka näiteks pohmellirahviks. Täiesti tõsi – mesi aitab keha ainevahetust alkoholi seedimisel kiirendada. Mesi sisaldab kaaliumi, mis on peamine aine, mille keha suures koguses kaotab, kui alkoholi tarbitakse.

4. Sool

Soolal on põletikuvastane toime. Soola tuleks kasutada, kui võitled kurguvalu vastu. Soolveega kurgu kuristamine vähendab oluliselt valu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles