Rootsi metroos tahetakse keelata pähklid, loomad ja tugevad parfüümid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metroo.
Metroo. Foto: SCANPIX

Rootsi allergikute ühendus tegi Stockholmi ühistranspordi ametnikele avalduse, milles palub metroos allergikute jaoks keelata teatud vagunites pähklid, lemmikloomad ning tugevad parfüümid.

«Ma kardan väga, et kui ma seisan metrooga tunnelis kaua ja ma ei saa välja tulla, siis mul tekib allergiline reaktsioon,» vahendab The Local tõsise pähkliallergia käes kannatava Stockholmis elava Lotta Johanssoni Metro ajalehele öeldud sõnu.

Johansson lisas, et isegi, kui tal õnnestuks kiiresti põgeneda, siis pärast kohtumist mõne pähklist valmistatud maiustusega metroo vagunis oleks kogu ta õhtu rikutud. «Ma peaksin võtma rohtu, kuna mu kõri põletab ning huuled näevad välja nagu ma oleks just botoxit süstinud,» selgitas ta.

Johansson on üks paljudest, kes palus Stockholmi ühistranspordiametilt teha olukorda allergikutele natuke lihtsamaks. Sealne Astma ja Allergia ühing on palunud, et osad vagunid oleks selgelt märgistatud kui «ohutud».

«Asjad, mida me peame vältima, on kokkupuude tugevate lõhnadega, karvaste loomadega ning pähklitega,» ütles ühingu pressiesindaja Maritha Sedvallson. «Me peame seda tegema, et tagada allergikutele ka täieliku ligipääsu,» lisas ta.

Ühistranspordiamet lükkas avalduse aga tagasi, öeldes, et nn allergikutele ohutud vagunid oleksid ebapraktilised. «Karvaseid loomi ei lubata juba praegu,» ütles ameti pressiesindaja Jesper Petterson. «Kuid olemas on nii palju erinevaid allergiaid ja allergeene, et on väga keeruline ennetada neid kõiki,» lisas ta.

Pettersoni sõnul võib amet siiski vastu võtta alternatiivseid meetmeid, näiteks lõpetada müügiautomaatides pähklite müümise. Siiski ei suuda amet valvata, et reisijad pähkleid mujalt kaasa ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles