Inspektorid peatasid variseval ehitusplatsil eluohtliku töö

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varing.
Varing. Foto: Jürgen Puistaja/Kanal 2

Tartus Jaama 10 kortermaja ehitusplatsil toimunud varingud ja järjekindel tööohutusnõuete rikkumine viis töö peatamiseni ehitusplatsil.

Juulis alustas Tartus, Jaama 10 kortermaja ehitust ehitusettevõte Ravelin OÜ. Projekti järgi kaevati ca 10 m kõrguselt lahti mäekülg ja alustati ehitustöödega ilma pinnasele vastava toestuse paigaldamiseta. Augusti alguses toimus esimene varing kaevandis. Tööinspektorid peatasid eluohtliku töö ehitusplatsil, kuni ehitusettevõtja võtab tarvitusele abinõud ohutuse tagamiseks.

Kolm päeva hiljem, kui inspektorid uuesti sama ehitusplatsi kontrollisid, käis töö täie hooga edasi. Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni juhataja Ülo Ustavi sõnul oli töötajatele hommikul antud korraldus paigaldada mäekülje ja juba valatud betoonmüüri vahele soojustusplaadid. Tööinspektori ettekirjutuse eiramise tõttu alustas tööinspektsioon ehituse koordinaatori suhtes väärteomenetlust.

25. augustil toimus suurte vihmade tagajärjel uus suur varing. «Õnneks varingu ajal ohtlikus tsoonis keegi ei töötanud ja ükski töötajatest viga ei saanud. Varing oli nii laiaulatuslik, et seadis ohtu ka nõlvakul asuva  kinnistu,» lisas Ülo Ustav. Tööinspektsioon teavitas ohtlikust ehitustegevusest ka Tartu Linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna järelevalveteenistust. Tagaseina ehitustööd ehitusplatsil peatati kuni mäenõlva kindlustamiseni.

1. septembril toimus ehitusplatsil järjekordne varing – seekord võttis lammutamisele kuulunud müüriosa varing kaasa ka naaberkrundi osa müürist. Tööandja peatas töö ohutsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles