Lugeja küsib: kas võin suitsetavalt naabrilt remondiraha sisse nõuda?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimesed suitsetavad aasta-aastalt aina vähem,
Eesti inimesed suitsetavad aasta-aastalt aina vähem, Foto: Toomas Huik / Postimees

«Elan korterelamus ja minu all elab ahelsuitsetaja, kelle korterist «imbub» mustuse ja suitsuhaisu ka meie elamisse. Kas on olemas mingit seadust, mis kaitseks naabrit elukvaliteeti kahjustava naabri eest?» küsib lugeja.

«Toon näiteks, et kui jätad meelega kraani jooksma, kuid ei soovi tahtlikult alumise korruse vara sellega rikkuda, aga alumistel tekib siiski allkorrusele imbuva vee tõttu kahju (näiteks kasvõi hallitus), kas neil on siis õigus küsida kahjustuse tekitanud naabrilt hüvitist tema tõttu tekkinud remonditööde katmiseks? Ehk siis meie puhul alumise korruse suits on läbi «immutanud» kogu meie köögi ja kui muidu poleks remonti vaja, siis suitsusaaste kõrvaldamiseks ja seinte/põranda tihendamiseks oleks vaja teha kapitaalremont, kuna toiduained saavad samuti saastatud, rääkimata sissehingatavast õhust. Kas on olemas mõnd seadust, mis kaitseks tervisekahjustamise eest passiivse suitsetamise läbi?» kirjutab ta.

Vastab Eesti Korteriühistute Liidu  Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Ei ole seadust, mis keelaks omanikul oma korteris suitsetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles