Edetabel: millisest riigist saab parima hinnaga siselendude pileteid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diani rand India ookeani ääres Keenias.
Diani rand India ookeani ääres Keenias. Foto: SCANPIX

Saksa veebilehe korraldatud ja 51 riiki hõlmanud uuring näitas, et kõige odavamalt saab siselendudega rännata Indias, Eesti jäi kõige kallimate hindade arvestuses viiendale kohale.

Berliinis asutatud reisiotsingu veebileht GoEuro tegi globaalse uuringu, kuhu oli kaasatud 51 riiki viielt eri mandrilt, kirjutab news.com.au. GoEuro eesmärk oli uurida, kui palju maksab riikides keskmiselt 100 km kaugusele reisimine lennukiga.

Tulemused näitasid, et Indias maksab 100 km läbimine lennukiga keskmiselt 7,9 eurot. See on umbes kolmandik summast, mis tuleb välja käia UKs ja vähem kui 1/13 sellest, mis maksavad lennupiletid antud arvestuse järgi kõige kallimas riigis Soomes, kus sama distantsi läbimine maksab keskmiselt 149,05 eurot.

Üllatuslikult oli Eesti selles edetabelis alles 39. kohal, olles 56,4 euroga kallim nii Taanist, Norrast ja Rootsist kui ka näiteks USAst, Kanadast, Itaaliast jt riikidest. Austraalia siselendude pileteid peetakse kohati üsna kalliks, ent Austraalia jäi arvestuses tulemusega 8,60 eurot odavaimatest riikidest neljandale kohale.

Samas tasub mõista, et India turul on lennureisijate hulk hoopis midagi muud. Aastaks 2021 ennustatakse Indias lennureisijate kolmekordistumist kuni 159 miljoni reisijani. Muide, Indias on praegu näiteks lennukiga odavam reisida kui rongiga – lennupiletid on nii odavad. Lennupiletid teeb seal odavaks tihe siseturg ja kõva konkurents.

Tabel on järgmine:

Foto: GoEuro.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles