Lugeja küsib: kas Tartu lennujaamast saabki linna vaid taksoga?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Sille Annuk

«Pühapäevane Helsingi-Tartu lend maandub kell 19:55 ja buss väljub kell 19:57. Tekib küsimus, kuidas sinna jõuda või peabki ainult taksoga sõitma? Huvitav oleks teada, kuidas neid graafikuid koostatakse või peaks Flybe bussigraafikuid jälgima?» küsib lugeja.

Vastavad Tartu maavalitsuse ühistranspordi spetsialistid Anne Vodi ja Maikl Aunapuu.

Tartu maakonnaliinide nr 912 ja 919 sõiduplaane ei ole tõepoolest lennuaegadega kohandatud, kuna selleks on seni puudunud nõudlus. Kui Tartu lennujaamas rahvusvaheline lennuliiklus käivitus, hakati maakonnaliinide sõiduplaane lennuaegadega sobitama, kuid peagi selgus, et lennureisijate eelistuseks on isikliku transpordi ja taksosõidu kõrval OÜ Tartaline teenus, mille abil saab sõitja Tartu lennujaamast sõita vabalt valitud sihtpunkti Tartus kindla fikseeritud hinnaga.

Maakonnaliinid on mõeldud eelkõige kohalike elanike teenindamiseks. Seepärast ei suundu kõnealune väljumine kell 19.57 Tartu lennujaamast mitte kõige otsemat teed mööda Tartusse, vaid pöörab Võru maanteel hoopis paremale Uhti suunas.

Hiljem Tartusse suundudes teeb buss sissesõidu ka Tõrvandisse. Erinevate sissesõitude ja pika sõiduaja tõttu ei leidnud maakonnaliinid lennureisijate seas kasutust, mistõttu edasisest liiniaegade muutmisest loobuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles